Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Zubr: Το..."σαμποτάζ της φούστας"! Πολιτικές και "επιχειρηματικές" σκοπιμότητες "σαμποτάρουν" το ΠΝ

03.08.2012 | 00:01
Μέχρι και το ατυχές συμβάν της φωτιάς που ξέσπασε στο πλοίο ταχείας μεταφοράς Zubr στη Ναυτική Βάση Κανελλόπουλος, επιχειρούν ακραίοι -και τελικά επικίνδυνοι για τις ΕΔ- κύκλοι να εκμεταλλευθούν πολιτικά και απ΄ ότι φαίνεται ορισμένοι επιχειρηματικά.

Αναπολώντας ίσως …περιπέτειες όπως το “σαμποτάζ της ζάχαρης” που είχε κάνει ο Γ.Παπαδόπουλος σε άρματα μάχης στον Έβρο, πριν φθάσουμε στη Χούντα, χρησιμοποιούν τώρα τη φωτιά στο Zubr για να πείσουν ότι υπάρχει εικόνα διάλυσης στο ΠΝ και βέβαια να “χρεώσουν” στην ηγεσία του αυτή την δήθεν πραγματικότητα. Όπως να θυμίσουμε είχε συμβεί και παραμονές των εκλογών του 2004 ,με  "σαμποτάζ" στην αεροπορική βάση στον Άραξο!  Το οποίο περίεργως μετά από τις εκλογές ...ξεχάστηκε.

Το ΠΝ δεν είναι διαλυμένο και αυτό δεν οφείλεται βέβαια σε κανένα Αρχηγό,είτε λέγεται Χρηστίδης ,είτε επρόκειτο για κάποιον άλλο. Οφείλεται αποκλειστικά στο προσωπικό του που παρά τις ανυπέρβλητες δυσκολίες που αντιμετωπίζει από τις περικοπές όχι μόνο στις αποδοχές του,αλλά και στα κονδύλια συντήρησης ,κρατά το Στόλο ετοιμοπόλεμο με “πατέντες” που μόνο Έλληνες μπορούν να εφαρμόσουν.

Συνεπώς είναι άδικο να “χρεώνεται” η ανυεθυνότητα ενός σ΄ ολόκληρο το ΠΝ. Κάποιος πέταξε ένα τσιγάρο, προκλήθηκε η φωτιά και οι ζημιές που έγιναν είναι αντιμετωπίσιμες. Αυτός είναι…ο σαμποτέρ!

Δεν είναι τυχαίο βέβαια το σενάριο του …σαμποτάζ. Από δω και πέρα κάθε λάθος και κάθε άτυχη στιγμή στις ΕΔ, θα επιχειρείται να χρεώνεται στις ηγεσίες των Επιτελείων,ώστε αυτό που δεν έγινε εφικτό στις κρίσεις να επιβληθεί μέσω της μεθόδου της πίεσης. Έχει γίνει και παλαιότερα με τις περιπτώσεις παραιτήσεως των Αρχηγών ΓΕΣ Παναγιωτάκη και Χαρβάλα.

Έτσι όμως δεν μπορούν να λειτουργήσουν ομαλά και αποτελεσματικά οι ΕΔ και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό και από τα τρία κόμματα της κυβέρνησης. Για να τελειώνουν τ΄ αστεία.

Η "εξοπλιστική διάσταση" της φωτιάς

Με αφορμή τη φωτιά στο Zubr ξεκίνησε μια λυσσαλέα προσπάθεια να επιβληθούν “εδώ και τώρα” “μαζικές αγορές ανταλλακτικών” για τα Zubr! Προφανώς όσοι υποστηρίζουν τέτοιες απόψεις δεν παρακολουθούν την επικαιρότητα και ειδικά το κομμάτι που έχει να κάνει με την οικονομία και τις ΕΔ. Η μεν πρώτη έχει καταρρεύσει οι δε δεύτερες έχουν δραματικές ελλείψεις και άρα πρέπει να τεθούν προτεραιότητες στις οποίες -ας πάψουμε να κοροϊδευόμαστε- δεν συμπεριλαμβάνονται αυτή τη στιγμή τα Zubr!

Για όσους παριστάνουν ότι δεν έχουν ακούσει ποτέ τι λένε οι ναύαρχοι, όχι τώρα αλλά από τότε που έγινε η αγορά θα υπενθυμίσουμε ότι η επιλογή τους επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου έγινε -ας το πούμε ευγενικά- με “μισή καρδιά”. Και επιπλέον ελάχιστοι είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι αυτά τα σκάφη μπορούν να προσφέρουν στις συνθήκες του Αιγαίου,αυτά που μας υποσχέθηκαν.

Τα πήραμε ,όπως τα πήραμε και προσπαθούμε να τα αξιοποιήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Μέχρι εκεί.

Για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα και να βγάλουν κάποιοι χρήματα δεν θα αφήσουμε τα σοβαρά και επείγοντα για να ασχολήθουμε με τα δευτερεύοντα που όμως απασχολούν  διακαώς και περιέργως ορισμένους.

Όλα αυτά είναι ασφαλώς σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΘΑ, η οποία περιλαμβάνει κι έναν ναύαρχο ,το Δημήτρη Ελευσινιώτη, στη σύνθεσή της. Και ο ναύαρχος τα γνωρίζει πολύ καλά.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κι έμεινε ένα Zubr! Τα "κακότυχα" σκάφη από Ρωσία και Ουκρανία που ποτέ δεν έπεισαν

Έγγραφα-σοκ για TOR M1 και TPQ 37!Οι στρατιωτικοί έλεγαν όχι σ΄όλα για "τα καλύτερα όπλα" του Άκη!

"Σκουριασμένα" μυαλά,που σκέφτονται μόνο αγορές εξοπλισμών,απαξιώνουν τις ΕΔ!

 

ΣΧΟΛΙΑ