Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8 νεκροί, 64 τραυματίες απο παγιδευμένο φορτηγό στη Τουρκία!

20.08.2012 | 23:11
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Σε πολύ επικίνδυνα επίπεδα έχει φτάσει η κατάσταση στη Νοτιοανατολική Τουρκία με τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας να δείχνουν ανήμπορες να την αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις.
8 νεκροί και τουλάχιστον 64 τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης στο κέντρο της πόλης του Γκαζίαντεπ.
 


Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με φορτηγό παγιδευμένο με εκρηκτικά έξω από την αστυνομική διεύθυνση της πόλης. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως ο οδηγός του φορτηγού το πάρκαρε περίπου κατά τις 8 το βράδυ έξω από το αστυνομικό τμήμα, αποχώρησε από την περιοχή. Μετά από περίπου μισή ώρα το φορτηγό εξερράγη. Οι τουρκικές αρχές αναφέρουν πως πιθανότατα ο εκρηκτικός μηχανισμός ενεργοποιήθηκε με τηλεχειρισμό.
Ανάμεσα στους νεκρούς είναι αστυνομικοί. Η περιοχή θυμίζει πεδίο μάχης καθώς από την έκρηξη έχουν πάρει φωτιά αυτοκίνητα και λεωφορεία.
Toυρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως την τελευταία εβδοαμάδα υπήρχαν πληροφορίες στα χέρια της αστυνομίας για επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο και παρακολουθούσαν τη δράση κάποιων υπόπτων, όμως τελικά οι δυνάμεις ασφαλείας δεν κατάφεραν να προλάβουν την επίθεση.
Η αστυνομία ισχυρίζεται πως η επίθεση είναι έργο του PKK, η Κουρδική οργάνωση μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει την  ευθύνη. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκρηξη νάρκης στη Ν.Α Τουρκία!

Οι Κούρδοι επιτέθηκαν σε Τούρκο υπουργό! ΒΙΝΤΕΟ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ