Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ:" ο Μπιν Λάντεν είναι νεκρός".

06.05.2011 | 15:26

Η αλ Κάιντα επιβεβαίωσε σήμερα το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν σε μήνυμά της που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και με το οποίο απειλεί ότι θα εκδικηθεί τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, μεταξύ αυτών και το Πακιστάν, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοτόπων SITE.

"Η αλ Κάιντα εξέδωσε την 6η Μαΐου 2011 μία ανακοίνωση σε ισλαμιστικούς ιστοτόπους με την οποία επιβεβαιώνει τον θάνατο του ηγέτη της Οσάμα Μπιν Λάντεν", ανέφερε το SITE.

"Ο μαχητής σεΐχης (...) Άμπου Αμπντάλα Οσάμα Μπιν Μοχάμεντ Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε (...) από τις σφαίρες της προδοσίας και της αποστασίας", επισημαίνει η οργάνωση στην ανακοίνωσή της.

Πέντε ημέρες μετά την ανακοίνωση του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για τον θάνατο του ηγέτη της αλ Κάιντα στη διάρκεια αμερικανικής επιχείρησης στο Πακιστάν, το τρομοκρατικό δίκτυο δεσμεύθηκε να μην αποκλίνει από το δρόμο του ένοπλου αγώνα και πρόσθεσε ότι το αίμα του Μπιν Λάντεν "είναι πολύ πολύτιμο για εμάς και για κάθε μουσουλμάνο για να χύνεται μάταια".

"Αυτό (το αίμα του Μπιν Λάντεν) θα παραμείνει, με την άδεια του Αλλάχ, μία κατάρα θα κατατρέχει τους Αμερικανούς και τους πράκτορές τους και θα τους κυνηγά μέσα και έξω από τις χώρες τους", αναφέρει στο μήνυμά της η αλ Κάιντα, σύμφωνα με τη μετάφραση του SITE.

"Η ευτυχία τους θα μετατραπεί σε λύπη και το αίμα τους θα αναμειχθεί με τα δάκρυά τους", προσθέτει.

"Καλούμε όλους τους μουσουλμάνους του Πακιστάν, όπου σκοτώθηκε ο σεΐχης Οσάμα, να εξεγερθούν και να εξαγνίσουν τη ντροπή που έχει επιφέρει στη χώρα μία συμμορία προδοτών και κλεφτών (...) και γενικά να εξαγνίσουν τη χώρα τους από τη βρώμα των Αμερικανών που έσπειραν τη διαφθορά", επισημαίνει η ανακοίνωση της οργάνωσης.

Εξάλλου η αλ Κάιντα ανακοίνωσε ότι "σύντομα" θα μεταδώσει ένα ηχητικό μήνυμα το οποίο ηχογράφησε ο Μπιν Λάντεν μία εβδομάδα πριν το θάνατό του. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ