Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Ένα αντίο στον γενναίο Λ.Σάντα.

01.05.2011 | 00:47

Του ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΚΡΗ
Στρατιωτικός ε.α


Καλό ταξίδι γενναίε πατριώτη Λάκη Σάντα.
Μπορεί να μη σου πούνε τα λόγια του Καβάφη:
΄΄ Ανδρείοι σεις που πολεμήσατε και πέσατε ευκλεώς ,
τους πανταχού νικήσαντες μη φοβηθέντες.
Άμωμοι σεις, αν έπταισαν ο Δίαιος κι ο Κριτόλαος.
Όταν θα θέλουν οι Έλληνες να καυχηθούν,
‘’Τέτοιους βγάζει το Έθνος μας΄΄ θα λένε
Για εσάς. Έτσι θαυμάσιος θάναι ο έπαινός σας.-‘’
Μπορεί να μη σου πούνε τέτοια λόγια γιατί χρόνια τώρα αποκρύπτουμε σε αυτό τον τόπο τους ήρωες. Γιατί αυτοί θα αποκαλύψουν τους προδότες όπως :
Τον στρατηγό Τσολάκογλου, που παρέδωσε τη χώρα χωρίς κυβερνητική εντολή στους Γερμανούς ναζί εισβολείς, τον στρατηγό Καβράκο, που παρέδωσε την Αθήνα στους εισβολείς (αλήθεια το στρατόπεδο της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών στ α Τρίκαλα φέρει ακόμη το ονομά του ;).
Αποκρύπτουμε τον Σαράφη, τον Ζέρβα, τον Ψαρρό, που άσχετα με τις ιδεολογικές τους αντιπαραθέσεις ξεκίνησαν αγνά τον αγώνα ενάντια στον κατακτητή. Δεν αναδεικνύουμε την προσφορά τους για να είμαστε ΄΄ουδέτεροι΄΄ . Έτσι, όμως αφήνουμε το χώρο στους επίορκους, στους συνεργάτες των κατακτητών, στους γερμανοτσολιάδες, στους βασανιστές στα μακρονήσια, στους μετέπειτα πρωτεργάτες ή συνεργάτες της χούντας, στους ΄΄τζαμπατζήδες΄΄ της ελευθερίας που κατακλύζουν τη δημόσια ζωή.

Την 30η Μαίου του 1941, όταν ξεκίνησες με τον Μανώλη Γλέζο να κατεβάσετε το μισητό σύμβολο του κατακτητή, σαν πρώτη αντιστασιακή πράξη στην Ευρώπη, δεν περιμένατε και δεν επιδιώξατε αμοιβές και οφίτσια.

Όταν απελευθερώθηκε ο τόπος δεν περιμένατε να σας βασανίσουν οι δοσίλογοι στην Ικαρία και τη Μακρόνησο. Στη διάρκεια της χούντας δεν περιμένατε διώξεις. Μετά την μεταπολίτευση δεν περιμένατε να δείτε σε δημόσιες καίριες θέσεις συνεργάτες της χούντας, ούτε και τώρα ακόμη.
Εν έτει 2011, δεν περίμενες Λάκη Σάντα, τον γερμανικό οικονομικό εθνικισμό και νεοφιλελευθερισμό να κυριαρχεί στην Ευρώπη.
Τέτοια πρότυπα χρειάζεται ο τόπος τέτοιες ώρες.

Καλό ταξίδι γενναίε σύντροφε. Και νάσαι σίγουρος ότι θα έρθει η ώρα που θα λένε για σένα σ΄αυτόν τον τόπο ΄΄ τέτοιους βγάζει το Έθνος μας΄΄.Ο Λ.ΣΑΝΤΑΣ  (ΔΕΞΙΑ) ΣΤΟ 3ο ΤΑΓΜΑ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΥ. ΕΤΣΙ ΤΟΝ "ΑΝΤΑΜΕΙΨΕ" Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΩΙΣΜΟ ΤΟΥ.
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ