Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Λευκωσία διαψεύδει τα τουρκικά δημοσιεύματα περί συμφωνίας με το Τελ Αβίβ

21.05.2012 | 17:04
 Η κυπριακή κυβέρνηση διαψεύδει κατηγορηματικά πληροφορίες του τουρκικού Τύπου, περί δήθεν συμφωνίας Κύπρου-Ισραήλ για ανάπτυξη 20.000 Ισραηλινών καταδρομέων στο νησί, για προστασία των ενεργειακών συμφερόντων στην περιοχή.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρίστος Χριστοφίδης, χαρακτηρίζοντας τις πληροφορίες αποκυήματα φαντασίας, τόνισε ότι η Άγκυρα μέσα από τέτοιες ανυπόστατες διαρροές, επιδιώκει να δικαιολογήσει την αδιαλλαξία της στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να τορπιλίσει τη διαδικασία των συνομιλιών, με λεγόμενα σχέδια-Β.

Κατηγόρησε ακόμη την Τουρκία ότι επιχειρεί να δημιουργήσει περαιτέρω ένταση, ενόψει της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία. Η κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Χριστοφίδης, δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Τουρκία, η οποία παραμένει διεθνώς εκτεθειμένη, στην προσπάθεια δημιουργίας έντασης.

Τις πληροφορίες του τουρκικού Τύπου διέψευσε και το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, με ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει ότι οι τουρκικοί ισχυρισμοί στερούνται βάσης και δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα.

Το τουρκικό πρακτορείο «Ανατολή» είχε μεταδώσει ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες θα αναπτυχθούν στην Κύπρο για να εγγυηθούν την ασφάλεια 30.000 Ισραηλινών, οι οποίοι αναμένεται να εργασθούν στις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο ανοικτά του νησιού.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ