Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Λεηλατούν τις περιουσίες των ελληνοκυπρίων",λέει τουρκοκύπριος!

21.08.2011 | 00:20
To συνδικάτο Τουρκοκυπρίων Δασκάλων (ΚΤΟS) με αφορμή τις δηλώσεις των αρμοδίων της Τουρκίας και των κατεχόμενων για τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, τους κατηγόρησε για πολεμοκαπηλία.

Ο πρόεδρος του KTOS Σενέρ Ελτζίλ τόνισε πως οι δηλώσεις περιέχουν μίσος και απειλές και ανέφερε τα εξής :

“Την ώρα που δεν υπάρχει καμμία πρόοδος στις συνομιλίες που διεξάγονται από το 1968 για την επίλυση του Κυπριακού θέματος, τώρα εξαιτίας των ερευνών για φυσικό αέριο και πετρέλαιο, οι αρμόδιοι της Τουρκίας και τα ανδρείκελα τους στο νησί ασκούνε πολεμοκαπηλία.

Γίνεται προσπάθεια με δηλώσεις μίσους και απειλές να σύρουν τους ανθρώπους σε συγκρούσεις. Η τουρκική κυβέρνηση ξεχνώντας ότι ψηφίζοντας στις 4 Μαρτίου 1964 το υπ΄αρ 186 ψήφισμα στον ΟΗΕ αναγνώρισε την Κυπριακή Δημοκρατία ως την νόμιμη κυβέρνηση του νησιού, με απειλητικές ανακοινώσεις επιδιώκει αίμα και δάκρυα στο νησί. Η Τουρκία επενέβη ως εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο για να σταματήσει τις συγκρούσεις που υπήρχαν από το πραξικόπημα που είχε οργανώσει η φασιστική ελληνική χούντα και για να διαφυλάξει την ανατραπείσα συνταγματική τάξη και την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου. Η Τουρκία παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο μετέφερε πληθυσμό στο νησί, αλλοίωσε την πολιτική θέληση των Τουρκοκυπρίων δίνοντας ιθαγένειες σε αυτούς και ίδρυσε ένα ξεχωριστό κράτος. Οι ακίνητες περιουσίες των Ρωμιών λεηλατήθηκαν και λεηλατούνται”,κατέληξε ο πρόεδρος των δασκάλων.

tourkikanea.gr


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ