Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Αμυντική Βιομηχανία

Νέα βόμβα από τη Boeing

15.10.2010 | 22:37
Η Boeing ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε το καλοκαίρι με επιτυχία τις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις της βόμβας MK-84 Laser Joint Direct Attack Munition (L JDAM) στην Βάση Eglin (Florida) της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Οι πρώτες δύο από τις επτά προγραμματισμένες δοκιμές στο Eglin, απέδειξαν την ικανότητα ακριβούς προσβολής του όπλου των 2000 λιβρών, εναντίον σταθερών και κινούμενων στόχων.
Κατά την διάρκεια των δοκιμών τον Ιούλιο, δύο αδρανείς βόμβες, MK-84 Laser JDAM , εκτοξεύθηκαν από ένα F-16 δοκιμών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, ενώ πετούσε σε ύψος 30.000 ποδιών με ταχύτητα 0.95 Mach. Και τα δύο όπλα έκαναν μια σειρά από βίαιους προγραμματισμένους ελιγμούς, προκειμένου να επαληθευθεί η ευελιξία τους και οι αεροδυναμικές τους επιδόσεις.
«Η Boeing συνεχίζει να αναπτύσσει οπλικά συστήματα που ανταποκρίνονται στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις για να κάνουν τις έξυπνες βόμβες ακόμα πιο έξυπνες», δήλωσε ο Brian Schoene, διευθυντής προγράμματος της MK-84 Λέιζερ JDAM για την Boeing. «Η MK-84 Λέιζερ JDAM είναι ένα παράδειγμα της δέσμευσης της Boeing για την ενίσχυση των ικανοτήτων της JDAM, του πλέον αξιόπιστου και αποτελεσματικού όπλου της Αεροπορίας και του Ναυτικού των ΗΠΑ.»
Μια βόμβα JDAM μετατρέπεται σε Laser JDAM με την εγκατάσταση του kit Laser, Precision Laser Guidance Set (PLGS). Το kit MK-84 PLGS, χρησιμοποιεί τον ίδιο αισθητήρα λέιζερ με το kit της βόμβας 500 λιβρών MK-82  LJDAM, το οποίο έχει ήδη αξιοποιηθεί τόσο από την Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό των ΗΠΑ, όσο και διεθνώς.
«Η JDAM έχει υπάρξει το όπλο επιλογής Αεροπορικών επιθέσεων, για περισσότερο από μία δεκαετία», είπε ο Kerry Bush, διευθυντής προγράμματος της JDAM για την Boeing. «Η Laser JDAM δείχνει πως η ομάδα της Boeing χρησιμοποιεί προσιτή τεχνολογία για να επεκτείνει τις ικανότητες του προτύπου JDAM.  Με την προσθήκη του Laser kit (PLGS), οι χειριστές μπορούν πλέον να επιτεθούν σε σταθερούς και κινούμενους χερσαίους και θαλάσσιους στόχους με την ίδια ακρίβεια και αξιοπιστία στην οποία βασίζονται καθημερινά με τις υπάρχουσες JDAM.»
Γνωστό ως το πιο ακριβές κιτ καθοδήγησης βόμβας παγκοσμίως, το JDAM είναι ένα όπλο με κατεύθυνση GPS μεγάλης ακριβείας, που χρησιμοποιείται εκτεταμένα από την Πολεμική Αεροπορία, το Ναυτικό και το Σώμα Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και από συμμάχους σε πολεμικές επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων του Αφγανιστάν και του Ιράκ. Η Boeing έχει παράγει περισσότερα από 215,000 JDAM Kits καθοδήγησης από το 1998.

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ