Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παραδόθηκε από Ελευσίνα η πυραυλάκατος ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ

25.02.2011 | 14:40
Εν μέσω οικονομικής τρικυμίας και με το μέλλο αβέβαιο   τα Ναυπηγεία Ελευσίνας παρέδωσαν  στο Πολεμικό Ναυτικό τη πυραυλάκατο "Υποπλοίαρχος ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ", μετά την ολοκλήρωση των εργασιών Εκσυγχρονισμού Μέσης Ζωής. 

   

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για το τέταρτο σκάφος από τα τέσσερα συνολικά της ίδιας κατηγορίας, τον εκσυγχρονισμό των οποίων ανέλαβαν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Νεωρίου Σύρου.

Οι εργασίες που ολοκληρώθηκαν, αφορούν την αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων, των συστημάτων επικοινωνιών και γενικότερα την αναβάθμιση της μαχητικής του ικανότητας. Υποκατασκευαστές στο πρόγραμμα είναι η Thales για τα οπλικά συστήματα και η Intracom για τα τηλεπικοινωνιακά.

   

Ο Πρόεδρος των Ναυπηγείων Ελευσίνας κ. Νίκος Ταβουλάρης, μιλώντας κατά την Τελετή Παράδοσης, υπογράμμισε το ρόλο της επιχείρησης στη διατήρηση του αξιόμαχου των μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού με τα νέα πλοία που κατασκευάζει και τον εκσυγχρονισμό άλλων. Αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της κατάστασης που διέρχεται η χώρα και η οποία έχει επιπτώσεις και στον Ομιλο Νεωρίου-Ελευσίνας. 

   

Όπως τόνισε ο κ. Ταβουλάρης, "παρά τα όποια προβλήματα, οι επιχειρήσεις του Ομίλου δεν έκαναν καμία μείωση του προσωπικού, ενώ τιμούν στο έπακρο τις υπογεγραμμένες συμβάσεις με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ό,τι χρήματα έχουμε λάβει για τα υπό εξέλιξη Προγράμματα προβλέπονται από τις συμβάσεις με το Π.Ν. και έχουν διατεθεί για την υλοποίησή τους. Είμαστε έτοιμοι για κάθε έλεγχο", τόνισε ο κ. Ταβουλάρης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τη σημασία που έχει για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης ο προγραμματισμός και η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων για τα νέα Προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού. 

    


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ