Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

A-10 Thunderbolt στο "Βάδισμα του Ελέφαντα" - ΦΩΤΟ

24.05.2017 | 15:32
Τριάντα “φονιάδες αρμάτων” Α-10C Thunderbolt II πλήρως οπλισμένοι, δύο αεροσκάφη ειδικών επιχειρήσεων HC-130K Combat King II και ένα ελικόπτερο ΗΗ-60G Pave Hawk εκτελούν ένα “Elephant Walk” στην αεροπορική βάση Moody της Τζώρτζια, επιδεικνύοντας την ετοιμότητα της 23ης Πτέρυγας στην άμεση διεξαγωγή επιχειρήσεων. Ένα θέαμα που μένει για πάντα στην μνήμη όσων το παρακολουθούν.

Ο όρος “Elephant Walk” σημαίνει την ταυτόχρονη τροχοδρόμηση μεγάλου αριθμού αεροσκαφών -οπλισμένων αν πρόκειται για μαχητικά σε επιχειρησιακή έξοδο- σε πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους ή την στιγμή που συγκεντρώνονται πριν την έναρξη απογείωσης με ελάχιστη διαφορά χρόνου από το προηγηθέν.Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου όταν τεράστιοι αριθμοί συμμαχικών βομβαρδιστικών συγκεντρώνονταν για απογείωση με προορισμό την ναζιστική Γερμανία. Το δε όνομα βγήκε από κάποιον που παρατήρησε ότι το θέαμα τόσων αεροπλάνων “κολλημένων” θύμιζε ελέφαντες που βαδίζουν σε φάλαγγα για την πλησιέστερη πηγή νερού. Με τα χρόνια ο όρος ενσωματώθηκε στο λεξικό της USAF σημαίνοντας “μεγίστη συγκέντρωση (αεροπορικής) εξόδου”.Σε ασκήσεις έχουν σημειωθεί “Elephant Walks” που έμειναν στην ιστορία, όπως αυτό που πραγματοποίησαν στην αεροπορική βάση Κουνσάν της Ν. Κορέας κάπου 60 μαχητικά F-16 της αμερικανικής και νοτιοκορεατικής Αεροπορίας σε μια προφανή επίδειξη ισχύος προς την Πιόνγκγιάνγκ αλλά πρωτίστως για εκπαίδευση, δοκιμάζοντας την ετοιμότητα των Μοιρών υπό ρεαλιστικές συνθήκες.

Το παραπάνω “ρεκόρ” έσπασαν τον Απρίλιο του 2012 στην αεροπορική βάση Seymour Johnson στην Βόρειο Καρολίνα 70 μαχητικά F-15Ε της USAF που γέμισαν τον διάδρομο... Φυσικά, όσο πιο μεγάλα τα αεροσκάφη που συμμετέχουν τόσο πιο εντυπωσιακό το “Βάδισμα του Ελέφαντα”. Όπως αυτά τα C-130 στην ακόλουθη φωτογραφία!
 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ