Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρματα Abrams: Το σήριαλ, ο Παναγιωτόπουλος και ο "γερμανικός δάκτυλος"

03.11.2012 | 00:01
Το σήριαλ με τα άρματα μάχης Abrams θα έχει όπως όλα δείχνουν πολλά ακόμη επεισόδια. Η κυβέρνηση είναι σαφές ότι παίζει τις καθυστερήσεις προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο και να διαχειριστεί πιέσεις που δέχεται για να αρνηθεί την αμερικανική πρόταση.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον Real Fm και τον Ν.Χατζηνικολάου είπε ότι έχει δώσει “τις εντολές στα επιτελεία, παίρνοντας τα απαραίτητα στοιχεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες, να δουν τι κόστος θα υπάρξει για τις όποιες απαραίτητες μετασκευές αυτού του υλικού, ώστε να μπορέσει να προσαρμοστεί στα δικά μας στρατηγικά και στρατιωτικά ζητούμενα.
Θα απαντηθεί πολύ γρήγορα αυτό το ερώτημα, για να μπορέσουμε να πάμε το θέμα στο ΚΥΣΕΑ και στη συνέχεια στη Βουλή των Ελλήνων, στις αρμόδιες επιτροπές -Επιτροπή Εξοπλισμών και Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας- ώστε να μπορέσουμε, εκεί, να πάρουμε τις αποφάσεις”.

Ο ΥΕΘΑ παραδέχτηκε βέβαια ότι δεν “πρέπει να απορρίψουμε αυτή την πρόταση εύκολα, αλλά πρέπει να την μελετήσουμε πολύ, να δούμε το κόστος της και από εκεί και πέρα όλοι μαζί να αποφασίσουμε”.

Ορθολογική η ανάλυσή του αλλά υπάρχουν μερικά ερωτήματα που αφορούν και τους προακτόχους του κ.Παναγιωτόπουλου:
  • Δεν είχε καθοριστεί το κόστος των μετασκευών-επισκευών που πρέπει να γίνουν στ΄ άρματα μάχης;
  • Πως είχαμε φθάσει στο σημείο να έχουμε καθορίσει −4,5 εκατομμύρια ευρώ- το κόστος της μεταφοράς τους και μάλιστα να έχει βρεθεί από το ΓΕΣ το σχετικό κονδύλι;
  • Πως η ίδια επιτροπή που είχε σταλεί για να επιλέξει τα 400 άρματα μάχης ,ξαναπήγε για να επιλέξει άλλα άρματα μάχης ,γιατί η πρώτη “παρτίδα” που επέλεξε κρίθηκε ότι δεν μας κάνει;
Αν πρέπει να πάρουμε τα άρματα μάχης Abrams ή όχι θα πρέπει να μας το πουν οι στρατηγοί, καθαρά και ξάστερα. Το “μας κάνουν” αλλά “θα δούμε” πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει.

Γιατί όσο συνεχίζεται ,τόσο τα σενάρια περί “γερμανικού δάκτυλου” που εμποδίζει την ολοκλήρωση της υπόθεσης θα επικρατούν όλων των άλλων δικαιολογιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ από Συρία!Άρμα μάχης περνά πάνω από σορό αντάρτη

 6.200 τεθωρακισμένα σε μία μάχη. Η μάχη του Κούρσκ.Η μεγαλύτερη αρματομαχία.Βίντεο

A – 10 Thunderbolt – θαυμάστε τον “δολοφόνο” των τανκς

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ