Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ADRION LIVEX-CAC 2017: Επιτυχής έκβαση με πολύτιμα διδάγματα

30.06.2017 | 20:45
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση «ADRION LIVEX - CAX 2017» στο πλαίσιο της οποίας εκτελέστηκαν γυμνάσια στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης, στη βάση σεναρίου που αφορούσε προκλήσεις θαλάσσιας ασφαλείας. Η εν λόγω άσκηση διοργανώθηκε από το πολεμικό Ναυτικό, από 20 έως 30 Ιουνίου και συμμετείχε προσωπικό και μονάδες του συνόλου των κρατών-μελών της Αδριατικής-Ιόνιας Πρωτοβουλίας (Adriatic-Ionian Initiative - ADRION) -Αλβανία, Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, Μαυροβούνιο και Σλοβενία.

Κατά τη διεξαγωγή της άσκησης διαπιστώθηκε ότι επιτεύχθηκαν οι αντικειμενικοί σκοποί της, που ήταν η προαγωγή και ενίσχυση της συνεργασίας, αλληλοκατανόησης και βελτίωσης της διαλειτουργικότητας μεταξύ των μονάδων του πολεμικού Ναυτικού των χωρών μελών της Αδριατικής- Ιόνιας Πρωτοβουλίας (Adriatic-Ionian Initiative - ADRION.

Το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε με τον διοικητή της 2ης Μοίρας Φρεγατών (ΔΜΦΓ-2) σε καθήκοντα Διοικητού της ναυτικής δύναμης και επιτελείς, την φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ με το οργανικό ελικόπτερο της ως πλοίο έδρας του Διοικητού και με μονάδα (mobile team) από τη διεύθυνση επιχειρησιακής αξιολόγησης του Αρχηγείου Στόλου (ΑΣ/ΔΕΠΑ), για την παροχή εκπαίδευσης σε θέματα ελέγχου-βλαβών (Ε/Β) και εκπαίδευσης Μάχης (ΕΜΑ).

Οι συμμετέχουσες δυνάμεις είχαν καταπλεύσει στον ναύσταθμο Κρήτης και οι συμμετέχοντες εκπαιδεύθηκαν σε θέματα ναυτικής αποτροπής, στο κέντρο ναυτικής επιτροπής και στον προσομοιωτή διεξαγωγής ασκήσεων.

>

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ