Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Αφεντικά" της ΕΕ ο "σουλτάνος" Ερντογάν και ο "υπασπιστής" Νταβούτογλου με ομήρους πρόσφυγες!

29.11.2015 | 20:36
Όπως σωστά επεσήμανε στην συνέντευξη του στο Onalert.gr ο Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης ,διευθυντής ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων , κανείς δεν μπορεί να εξαιρέσει την Τουρκία από την λύση του προσφυγικού. Αυτό είναι δεδομένο. Άλλο αυτό όμως κι άλλο ολόκληρη Ευρώπη να έχει πέσει στα πόδια της Τουρκίας των Ερντογάν-Νταβούτογλου, οι οποίοι τα τελευταία 24ωρα έχουν δείξει με πράξεις οτι δεν μπορούν να έχουν καμία σχέση με την Ευρώπη και τη Δύση!

Σύμφωνα με το Reuters:

Η Τουρκία θα βοηθήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαχειριστεί τις μεταναστευτικές ροές, με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξή της στην ΕΕ, αναφέρει το προσχέδιο συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής ΕΕ-Τουρκίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
"Οι δύο πλευρές, όπως έχει συμφωνηθεί και με άμεση επίδραση, θα ενισχύσουν την ενεργή συνεργασία τους για τους μετανάστες που δεν έχουν ανάγκη διεθνούς προστασίας, εμποδίζοντας τα ταξίδια προς την Τουρκία και την ΕΕ, διασφαλίζοντας την εφαρμογή των καθιερωμένων διμερών όρων επανεισδοχής και επαναπροωθώντας άμεσα τους μετανάστες που δεν έχουν ανάγκη διεθνούς προστασίας στις χώρες προέλευσής τους", αναφέρει το προσχέδιο, το οποίο αποκαλύπτει το Reuters.
Σε αντάλλαγμα, η Τουρκία θα λάβει 3 δισεκατομμύρια ευρώ ως αρχική βοήθεια προκειμένου να διαχειριστεί το θέμα των προσφύγων στο έδαφός της. Το ποσό μπορεί να προσαρμοστεί αργότερα ανάλογα με τις εξελίξεις, αναφέρει το προσχέδιο, σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο.
Η ΕΕ θα ανοίξει επίσης τον Δεκέμβριο το επόμενο κεφάλαιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας και θα ετοιμάσει και άλλα κεφάλαια για συζήτηση τους πρώτους τρεις μήνες του επόμενου έτους, αναφέρει το Reuters.
Η ΕΕ σκοπεύει επίσης να άρει την ανάγκη θεώρησης διαβατηρίων (βίζα) για τους Τούρκους που ταξιδεύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Οκτώβριο του 2016, αν η Άγκυρα εκπληρώσει ορισμένα κριτήρια που θα εξειδικευθούν σε έναν συμφωνημένο οδικό χάρτη, αναφέρεται στο προσχέδιο, το οποίο μπορεί ακόμη να αλλάξει μετά την έναρξη των συνομιλιών στις 15:00 (17:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το Reuters.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η μερική απελευθέρωση της βίζας θα αφορά αρχικά τους φοιτητές και τους επιχειρηματίες.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ