Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αφγανιστάν: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες μετα απο επίθεση αυτοκτονίας

18.03.2015 | 13:32
Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 41 τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας στη Λασκάρ Γκαχ, πρωτεύουσα της επαρχίας Χελμάντ, στο νότιο Αφγανιστάν, στόχος της οποίας ήταν τοπικοί αξιωματούχοι, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο καμικάζι ανατινάχθηκε μέσα σε φορτηγάκι στο οποίο ήταν τοποθετημένα εκρηκτικά και ήταν σταθμευμένο έξω από κτίριο όπου στεγάζονται υπηρεσίες και η κατοικία του κυβερνήτη της επαρχίας. "Επτά πολίτες σκοτώθηκαν και 41 τραυματίστηκαν στην επίθεση, στόχος της οποίας ήταν συγκέντρωση πολιτικών αξιωματούχων, μελών της κοινωνίας των πολιτών και δημοσιογράφων σε μια αίθουσα όπου πραγματοποιείτο σεμινάριο για την εμπορία ανθρώπων και τις απαγωγές", διευκρίνισαν ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Χελμάντ Μοχαμάντ Τζαν Ρασολιάρ και αστυνομική πηγή.

Το υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε την επίθεση. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι ο Ομαρ Ζουάκ, ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Χελμάντ, ενώ το κτίριο υπέστη ζημιές.
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν μέσω του λογαριασμού στο Twitter του εκπροσώπου τους Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ. Η επαρχία Χελμάντ είναι ένα από τα ιστορικά προπύργια των ανταρτών Ταλιμπάν.

Είναι η δεύτερη μεγάλη επίθεση στην περιοχή της Λασκάρ Γκαχ αυτό τον μήνα μετά την επίθεση αυτοκτονίας σε σημείο ελέγχου κατά την οποία επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν στις 10 Μαρτίου.

Οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας οι οποίες στο εξής πολεμούν στην πρώτη γραμμή τους Ταλιμπάν μετά την αποχώρηση της πλειοψηφίας των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ από τη χώρα στα τέλη Δεκεμβρίου, άρχισαν τον Φεβρουάριο μεγάλη επιχείρηση, η οποία είναι σε εξέλιξη, εναντίον προπυργίων των ανταρτών στο νότο.

Το ΝΑΤΟ παραμένει στο Αφγανιστάν με δύναμη περίπου 12.500 ανδρών με αποστολή την παροχή βοήθειας και την εκπαίδευση των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας.

Φωτογραφία Αρχείου


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ