Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αφγανιστάν: 'Ενοπλοι επιτέθηκαν στην Στρατιωτική Ακαδημία στην Καμπούλ

29.01.2018 | 09:55
Η στρατιωτική ακαδημία του Αφγανιστάν στην Καμπούλ δέχθηκε επίθεση από ένοπλους τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στις αφγανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, η οποία μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, οι ένοπλοι δεν μπόρεσαν να διεισδύσουν στο εσωτερικό της μεγάλης στρατιωτικής εγκατάστασης στο βόρειο τμήμα της αφγανικής πρωτεύουσας.

Νωρίτερα, ένας κάτοικος της πόλης δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι περί τις 05:00 (02:30 ώρα Ελλάδας) άρχισαν να ακούγονται αλλεπάλληλες, ισχυρές εκρήξεις στην περιοχή όπου βρίσκεται η στρατιωτική ακαδημία «Στρατάρχης Φαχίμ», οι οποίες κράτησαν για τουλάχιστον μία ώρα. Σύμφωνα με τον κάτοικο της Καμπούλ, τον Μοχάμεντ Εχσάν, συνεχίζουν ακόμη να ακούγονται εκρήξεις, αλλά μικρότερης ισχύος και πιο σποραδικά.

Πολλές, αλλεπάλληλες ισχυρές εκρήξεις ακούγονταν για μεγάλο διάστημα –επί τουλάχιστον μία ώρα– κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή όπου βρίσκεται η στρατιωτική ακαδημία «Στρατάρχης Φαχίμ» στην Καμπούλ, την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, είχε αναφέρει σε έκτακτη ενημέρωσή του, το πρακτορείο Ρόιτερς, έχοντας εξασφαλίσει την αποκλειστική μαρτυρία κατοίκου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ