Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αφγανιστάν: Επίθεση Ταλιμπάν στο γραφείο γενικού εισαγγελέα

27.10.2014 | 15:34
Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, περιλαμβανομένων και των τεσσάρων δραστών, από μια επίθεση των Ταλιμπάν σήμερα στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα της βόρειας επαρχίας Κουντούζ του Αφγανιστάν.

Τέσσερις αντάρτες, που ήταν ντυμένοι με στρατιωτικές στολές, επιτέθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο δικαστήριο όπου βρίσκεται το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Κουντούζ και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών επί τέσσερις ώρες με τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας Σαγιέντ Σάρουαρ Χουσάινι.
«Ο πρώτος βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε στην είσοδο του δικαστηρίου και οι άλλοι τρεις εισέβαλαν σε αυτό», διευκρίνισε ο Χουσάινι.

Οι δράστες ερεύνησαν μία-μία τις αίθουσες του δικαστηρίου και σκότωσαν «εξ επαφής» κάθε ένα από τα θύματά τους, δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας Αμρούντιν Άμιν, ο οποίος γλίτωσε από την επίθεση.
Οι τρεις δράστες σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Μεταξύ των νεκρών είναι δύο αστυνομικοί και δύο εισαγγελείς, ενώ τρεις αστυνομικοί και τρεις εισαγγελείς τραυματίστηκαν από την επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι Ταλιμπάν μέσω μιας ανακοίνωσης στον ιστότοπό τους.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ