Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13 στρατιώτες νεκροί στο Αφγανιστάν

13.04.2013 | 07:20
Τουλάχιστον 13 στρατιώτες στο Αφγανιστάν έχασαν  την ζωή τους στη διάρκεια επίθεσης περίπου 100 Ταλιμπάν, οπλισμένων με φορητούς εκτοξευτήρες ρουκετών, με στόχο 'προκεχωρημένο' φυλάκιό στην περιοχή του Νάρι στον ανατολικό τομέα της χώρας, ο οποίος γειτνιάζει με το Πακιστάν, αναφέρουν οι πηγές των αστυνομικών δυνάμεων στην επαρχία Κούναρ.

Εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας δήλωσε μιλώντας στο Γαλλικό πρακτορείο: "οι Ταλιμπάν έφεραν βαρέα όπλα, βρεθήκαμε μπροστά σε 13 πτώματα στρατιωτών και ένα κατεστραμμένο φυλάκιο".

Οι Ταλιμπάν έχουν από την πλευρά τους εκδώσει αναφορικά με την επίθεση αυτήν ανακοίνωση,στην οποία αναφέρουν ότι με την εν λόγω επίθεση εξασφάλισαν ποσότητα πολεμοφόδιων,πυρομαχικών.


Στην Καμπούλ, το υπουργείο Αμυνας δια του εκπροσώπου του στρατηγού Μοχάμεντ Ζάχερ Αζίμι επιβεβαίωσε ότι έγινε επίθεση από τους Ταλιμπάν. Δεν προσδιόρισε τις απώλειες στις τάξεις των κυβερνητικών.

Οι Ταλιμπάν αποχώρησαν από την περιοχή του ανωτέρω φυλάκιου μόνον όταν οι στρατιωτικές ενισχύσεις πλησίασαν πολύ όμως καθυστερημένα, όπως ανέφεραν επίσης οι πηγές της αστυνομίας στην επαρχία Κούναρ.

Παρά την περίπου 11ετή παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν δεν έχουν καμφθεί, ακόμα σήμερα κάνουν επιθέσεις-- ιδίως στο νότιο, στο ανατολικό Αφγανιστάν.
'Ετσι, προ ολίγων ημερών έκαναν μια επίθεση με στόχο ένα δικαστήριο στην πόλη Φάραχ, με τον φονικότερο εδώ και 12 μήνες απολογισμό : 46 νεκρούς. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ