Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αφγανιστάν: δύο παιδιά νεκρά από πυρά Αυστραλών

02.03.2013 | 18:19
Δύο παιδιά σκοτώθηκαν από τα πυρά Αυστραλών στρατιωτών στο νότιο Αφγανιστάν στην διάρκεια μιας μάχης με αντάρτες, ανακοίνωσε η αφγανική αστυνομία σήμερα.
   «Τα παιδιά φρόντιζαν βόδια στην περιοχή Τσαρτσίνο την Πέμπτη όταν τα πυροβόλησαν κατά λάθος οι Αυστραλοί στρατιώτες, που αντιδρούσαν σε επίθεση των ανταρτών Ταλιμπάν», δήλωσε ο Φαρίντ Αγέλ, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην επαρχία Ουρουζγκάν.
   Ο ίδιος είπε ότι εστάλη μια ομάδα στην περιοχή για να ερευνήσει το επεισόδιο.
   Η διεθνής δύναμη που τελεί υπό την διοίκηση του NATO επιβεβαίωσε το επεισόδιο, λέγοντας ότι ευθύνεται για τον «αθέλητο θάνατο δύο νέων Αφγανών πολιτών κατά την διάρκεια μιας επιχείρησης» την 28η Φεβρουαρίου.
   Τα δύο αγόρια σκοτώθηκαν όταν Αυστραλοί στρατιώτες που ανήκουν στις δυνάμεις της συμμαχίας πυροβόλησαν εναντίον τους νομίζοντας ότι ήταν αντάρτες, σύμφωνα με ανακοίνωση του NATO.
   «Απευθύνω την προσωπική μου συγγνώμη και συλλυπητήρια στην οικογένεια των αγοριών τα οποία σκοτώθηκαν», ανέφερε ο στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ, διοικητής των δυνάμεων του NATO στο Αφγανιστάν.
   Μια κοινή ομάδα έρευνας των αφγανικών δυνάμεων και των δυνάμεων του Συμφώνου επισκέφθηκε την περιοχή και συναντήθηκε με τοπικούς προεστούς, ανέφερε το NATO στην ανακοίνωσή του.
   Οι απώλειες μεταξύ των αμάχων σε επιχειρήσεις των ξένων δυνάμεων είναι συχνά αιτία προστριβών ανάμεσα στην κυβέρνηση του Αφγανιστάν και τη διεθνή συμμαχία. Έχουν προκαλέσει οργή πολλές φορές στον πληθυσμό και διαμαρτυρίες από τον πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι. Την 13η Φεβρουαρίου ένα αεροπορικό πλήγμα του NATO είχε αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 10 Αφγανοί άμαχοι --ανάμεσά τους πέντε παιδιά και τέσσερις γυναίκες--, γεγονός το οποίο ώθησε τον Καρζάι να απαγορεύσει στις αφγανικές δυνάμεις να ζητούν αεροπορική υποστήριξη από το Σύμφωνο σε περιοχές όπου ζουν άμαχοι. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ