Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αφγανιστάν: Έξι νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας των Ταλιμπάν

06.08.2015 | 10:25
Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας που εξαπέλυσαν οι Ταλιμπάν εναντίον της αφγανικής αστυνομίας, στα νότια της Καμπούλ, την πρώτη επίθεσή τους έπειτα από την ανακοίνωση του θανάτου του αρχηγού τους, μουλά Όμαρ, την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας Λογκάρ, Χαλίμ Φενταγί, ένας καμικάζι οδήγησε το παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγό του σε αστυνομικό τμήμα της επαρχιακής πρωτεύουσας Πουλ-ελ-Αλάμ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων νοτίως της Καμπούλ.
Έξι άνθρωποι--τρεις αστυνομικοί και τρεις πολίτες--σκοτώθηκαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το φορτηγό εξερράγη μπροστά από κτιριακό συγκρότημα της αστυνομίας στην πρωτεύουσα της επαρχίας Λογκάρ Πουλ-ι-Αλάμ, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Με ανακοίνωσή τους οι Ταλιμπάν αναλαμβάνουν την ευθύνη και αναφέρουν ότι στόχος τους ήταν στρατιωτικές και παραστρατιωτικές μονάδες.

Δεκατρείς τραυματισμένοι πολίτες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο που απέχει 200 μέτρα από τον τόπο της έκρηξης, ανέφερε γιατρός του νοσοκομείου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι από την έκρηξη τραυματίστηκαν 11 γιατροί στο νοσοκομείο.

Η Πουλ-ι-Αλάμ απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα από την Καμπούλ.
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ