Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αφγανιστάν: Έξι στρατιώτες του ΝΑΤΟ σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας Ταλιμπάν

22.12.2015 | 09:43
Ο Λευκός Οίκος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες έξι αμερικανών στρατιωτών οι οποίοι σκοτώθηκαν από βομβιστή αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν χθες και είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν δεσμευμένες στην υποστήριξη του πληθυσμού και της κυβέρνησης του Αφγανιστάν.
"Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τα θύματα, τις οικογένειές τους και τους αγαπημένους τους," είπε σε δήλωση ο Λευκός Οίκος.
Οι έξι Αμερικανοί σκοτώθηκαν όταν έπεσε πάνω τους ένας βομβιστής αυτοκτονίας με το μηχανάκι του ενώ έκαναν περιπολία κοντά στην αεροπορική βάση Μπαγκράμ, είπε αμερικανός αξιωματούχος, στην πιό πρόσφατη επίθεση εξέχουσας σημασίας από τους Ταλιμπάν.

Οι έξι στρατιώτες της αποστολής του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν σκοτώθηκαν χθες σε επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποίησαν αντάρτες Ταλιμπάν κοντά στην Καμπούλ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της επίθεσης που έδωσε το επιτελείο της Ατλαντικής Συμμαχίας στη χώρα.

Η επίθεση, την οποία εξαπέλυσε ένας καμικάζι που επέβαινε σε μοτοσικλέτα, είχε στόχο κοινή περίπολο του αφγανικού στρατού και των διεθνών δυνάμεων. Πραγματοποιήθηκε κοντά στη βάση Μπάγκραμ, βόρεια της Καμπούλ, και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο "έξι ξένων στρατιωτών", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ που δεν διευκρίνισε τις εθνικότητές τους.

Ο Μοχάμαντ Άσεμ, κυβερνήτης της επαρχίας Παρουάν, όπου βρίσκεται η Μπάγκραμ, είχε πει νωριτερα πως τρεις ξένοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτή που σημειώθηκε τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Οι 13.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ που έχουν αναπτυχθεί στο Αφγναιστάν, οι οποίοι πλέον έχουν μόνο εκπαιδευτικό και συμβουλευτικό ρόλο, αποτελούν προτιμησιακό στόχο των Ταλιμπάν μετά την πτώση του καθεστώτος τους το 2001, οπότε ξεκίνησαν την εξέγερσή τους.
Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για τη σημερινή επίθεση και δήλωσαν πως σκότωσαν "19 αμερικανούς στρατιώτες". Οι Ταλιμπάν συνηθίζουν να υπερβάλλουν κατά πολύ τον απολογισμό των επιθέσεών τους εναντίον των ξένων στρατευμάτων και των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίες τίθενται επίσης συχνά στο στόχαστρο. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ