Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αφγανιστάν: Έκρηξη κοντά στο κοινοβούλιο

18.06.2013 | 09:53
Τουλάχιστον τρεις πολίτες σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα το πρωί κοντά στο σπίτι σημαίνοντος αφγανού πολιτικού αξιωματούχου στην Καμπούλ, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό της αστυνομίας την ώρα που το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να μεταβιβάσει στις αφγανικές δυνάμεις τον πλήρη έλεγχο της ασφάλειας της χώρας.

Βομβιστής καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κοντά στην έδρα του κοινοβουλίου στην Καμπούλ. "Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην κατοικία του Μοχάμεντ Μοχακίκ", ενός σημαίνοντος μέλους του αφγανικού κοινοβουλίου, στελέχους της μειονότητας των χαζάρα και συμμάχου του προέδρου Καρζάι "Ήταν επίθεση αυτοκτονίας", διευκρίνισε ο αξιωματικός της αστυνομίας που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

"Στόχος της επίθεσης ήταν ο Μοχαμάντ Μοχακίκ, ο οποίος διεσώθη. Η επίθεση σημειώθηκε έξω από τα γραφεία της αφγανικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων", διευκρίνισε μέλος του περιβάλλοντος του βουλευτή.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε την ώρα που εκατοντάδες τοπικοί και ξένοι αξιωματούχοι συγκεντρώνονταν σε προάστιο της Καμπούλ για να παραστούν σε τελετή που εγκαινιάζει την τελευταία φάση της μεταβίβασης των ευθυνών ασφαλείας στις αφγανικές δυνάμεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Η ευρεία πλειοψηφία των 100.0000 ανδρών του ΝΑΤΟ, το οποίο στηρίζει την κυβέρνηση της Καμπούλ από τα τέλη του 2001 απέναντι στους αντάρτες Ταλιμπάν, αναμένεται να εγκαταλείψει το Αφγανιστάν έως τα τέλη του 2014.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ