Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αφγανιστάν: Επίθεση αυτοκτονίας εναντίον βάσης της ISAF

20.01.2014 | 12:32
Τουλάχιστον ένας στρατιώτης της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (ISAF) σκοτώθηκε σήμερα στη διάρκεια επίθεσης που πραγματοποίησε ένας κομάντο αυτοκτονίας Ταλίμπ εναντίον βάσης του συνασπισμού στη νότια επαρχία Κανταχάρ, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ.

Ομάδα ανταρτών εξαπέλυσε "σύνθετη επίθεση εναντίον μιας βάσης της ISAF με παγιδευμένο αυτοκίνητο, γιλέκα με εκρηκτικά και ελαφρά πυροβόλα". δήλωσε ο εκπρόσωπος. "Ένας στρατιώτης του ΝΑΤΟ σκοτώθηκε", πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι όλοι οι δράστες σκοτώθηκαν και ότι η βάση είναι το εξής "ασφαλής".

Ο Τζαβίντ Φαϊσάλ, ο εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης, δήλωσε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι οι αντάρτες φορούσαν στολή του αφγανικού στρατού και ότι εννέα μεταξύ αυτών σκοτώθηκαν. "Ενας από τους δράστες ανατίναξε το παγιδευμένο αυτοκίνητο στην πύλη της στρατιωτικής βάσης προκειμένου να ανοίξει δρόμο στους άλλους, οι οποίοι ωστόσο σκοτώθηκαν από τα πυρά των δυνάμεων του ΝΑΤΟ. Ενας από τους στρατιώτες του ΝΑΤΟ, "πιθανόν Αμερικανός", σκοτώθηκε από την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου".

Η επαρχία Κανταχάρ είναι μια ισχυρή θέση των Ταλιμπάν που πραγματοποιούν αιματηρή εξέγερση σε όλη τη χώρα, από το 2001 όταν ο υπό τις ΗΠΑ διεθνής στρατιωτικός συνασπισμός τούς εξεδίωξε από την εξουσία.

Η επίθεση σημειώνεται σε κλίμα συνεχιζόμενης βίας που ανησυχεί τις αρχές κι ενώ το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να αποσύρει τους 57.000 στρατιώτες του από τη χώρα έως τα τέλη του 2014.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ