Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν κατέλαβαν δεύτερη περιοχή στον βορρά - Τέλος η επίθεση στο κοινοβούλιο

22.06.2015 | 13:22
Η επίθεση σήμερα το πρωί ανταρτών Ταλιμπάν στο αφγανικό κοινοβούλιο τελείωσε έπειτα από σφοδρές ανταλλαγές πυρών που διήρκησαν δύο ώρες και με τον θάνατο των επτά δραστών, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Νάτζιμπ Ντάνις.

Η επίθεση άρχισε όταν ένας αντάρτης που επέβαινε σε παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχθηκε έξω από το κοινοβούλιο, δήλωσε ο εκπρόσωπος, μια ενέργεια που εγείρει ερωτήματα για το πως ο οδηγός κατάφερε να περάσει αρκετά σημεία ελέγχου. Στη συνέχεια έξι από τους συνεργούς του οχυρώθηκαν μέσα σε παρακείμενο κτίριο όπου "έπεσαν νεκροί από τις δυνάμεις ασφαλείας", πρόσθεσε.

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι, μεταξύ τους τέσσερις γυναίκες, τραυματίστηκαν κατά την επίθεση αυτή, ενώ πυκνοί μαύροι καπνοί κάλυψαν την Καμπούλ.

Η επίθεση στο κέντρο αυτό εξουσίας, μια από τις πλέον θρασύτατες τα τελευταία χρόνια, μαζί με αλλεπάλληλες νίκες των Ταλιμπάν σε μάχες σε άλλα σημεία της χώρας αυξάνουν τα ερωτήματα για την ικανότητα των εκπαιδευμένων από το ΝΑΤΟ αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας να αντιμετωπίσουν τους Ταλιμπάν, και για τις δυνατότητες προέλασης των ισλαμιστών ανταρτών.

Οι Ταλιμπάν αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την επίθεση δήλωσαν: "Πραγματοποιήσαμε μια επίθεση στο κοινοβούλιο την ώρα που διεξαγόταν σημαντική συνεδρίαση κατά την οποία ο υποψήφιος για τη θέση του υπουργού Άμυνας μιλούσε ενώπιον των βουλευτών", δήλωσε ο εκπρόσωπός τους Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ.

Παράλληλα σήμερα οι Ταλιμπάν κατέλαβαν περιοχή της βόρειας επαρχίας Κουντούζ, τη δεύτερη μετά την κατάληψη το βράδυ του Σαββάτου της παρακείμενης περιοχής Τσαρντάρα. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το Νταστ-ι-Άρτσι έπεσε στα χέρια των Ταλιμπάν γιατί οι αφγανικές δυνάμεις που χρειάζονταν επειγόντως για την προάσπιση της περιοχής, άργησαν να φθάσουν.
"Οι Ταλιμπάν κατάφεραν να καταλάβουν σήμερα το πρωί την περιοχή, την οποία πολιορκούσαν για μέρες. Υπάρχουν πολλοί ξένοι μαχητές με βαριά πολυβόλα. Ζητήσαμε ενισχύσεις, αλλά κανείς δεν έφτασε", δήλωσε ο Ναρσουντίν Σαΐντι, κυβερνήτης της περιοχής αυτής.

Αφγανοί στρατιώτες ετοιμάζουν αντεπίθεση για την ανάκτηση των δύο περιοχών, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ