Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Αφγανιστάν: Επίθεση Ενόπλων σε στρατιωτικό νοσοκομείο

08.03.2017 | 08:26
Πρώτη δημοσίευση: 08:26:22
Τελευταία ενημέρωση:10:13:22

Επίθεση πραγματοποιήθηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο στο Αφγανιστάν.
Ένοπλοι, ανάμεσά τους τουλάχιστον ένας που ήταν ντυμένος σαν γιατρός, επιτέθηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο ''Sardar Mohammad Daud''που βρίσκεται σε περιοχή κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, και ανταλλάσσουν πυρά με τις δυνάμεις ασφαλείας μέσα στο κτίριο, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες. Η επίθεση ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 πρωί (ώρα Αφγνανιστάν) όπως δήλωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας στο  Πρακτορείο Pajhwok Afghan.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν περικυκλώσει το νοσοκομείο Sardar Mohammad Daud Khan, δυναμικότητας 400 κλινών, όπου νωρίτερα αναφέρθηκε πως σημειώθηκε έκρηξη.
Ένας εργαζόμενος του νοσοκομείου, ο Αμπντούλ Καντίρ, δήλωσε στο Ρόιτερς πως ένας αριθμός ενόπλων φαίνεται πως βρίσκεται μέσα στο νοσοκομείο.

Είπε πως είδε έναν ένοπλο, ντυμένο με τη λευκή ρόμπα του γιατρού, να βγάζει ένα AK-47 που είχε κρύψει κάτω από τα ρούχα του και να ανοίγει πυρ, σκοτώνοντας τουλάχιστον έναν ασθενή και έναν εργαζόμενο του νοσοκομείου, και πως άκουσε επίσης τον ήχο πυρών από πολλά άλλα σημεία.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Tolo News μετέδωσε δηλώσεις ενός γιατρού που εργάζεται στο νοσοκομείο ο οποίος είπε ότι σημειώθηκε έκρηξη στο νοσοκομείο, μετά την οποία ένοπλοι άνοιξαν πυρ.
Η περιοχή αποκλείστηκε από δυνάμεις ασφαλείας και προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμες πολλές πληροφορίες για το τι συμβαίνει μέσα στο νοσοκομείο, στο οποίο νοσηλεύονται θύματα του πολέμου από όλο το Αφγανιστάν.

Μόλις πριν από μια εβδομάδα δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε συντονισμένες επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν εναντίον ενός αστυνομικού τμήματος και ενός γραφείου της υπηρεσίας πληροφοριών στην Καμπούλ. Την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβαν αντάρτες ταλιμπάν.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τη σημερινή επίθεση. 

"Οι δυνάμεις μας βρίσκονται εκεί και σημειώνονται σφοδρά πυρά", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ντάουλατ Ουαζίρι. Είπε πως δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για θύματα.
Η επίθεση στο νοσοκομείο, απέναντι από τον δρόμο όπου βρίσκεται η βαριά οχυρωμένη πρεσβεία των ΗΠΑ, υπογραμμίζει τις προειδοποιήσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, σύμφωνα με τους οποίους οι επιθέσεις στην Καμπούλ είναι πιθανόν να κλιμακωθούν φέτος καθώς οι ταλιμπάν εντείνουν την εξέγερσή τους.

"Υπάρχει μια εν εξελίξει τρομοκρατική επίθεση σε ένα νοσοκομείο που καταπατά όλες τις ανθρώπινες αξίες", ανέφερε ο πρόεδρος Άσραφ Γάνι σε σχόλια εκτός κειμένου που έκανε στη διάρκεια μιας ομιλίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

"Σε όλες τις θρησκείες, ένα νοσοκομείο θεωρείται προστατευόμενος χώρος και η επίθεση σε αυτό είναι επίθεση σε ολόκληρο το Αφγανιστάν".

Η υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ αποστολή Αποφασιστική Υποστήριξη δήλωσε πως είναι έτοιμη να συνδράμει τις αφγανικές υπηρεσίες ασφαλείας.
Ένας εργαζόμενος του νοσοκομείου, ο Αμπντούλ Καντίρ, δήλωσε στο Reuters πως είδε έναν ένοπλο, ντυμένο με τη λευκή ιατρική μπλούζα, να βγάζει ένα AK-47 που είχε κρύψει κάτω από τα ρούχα του και να ανοίγει πυρ, σκοτώνοντας τουλάχιστον έναν ασθενή και έναν εργαζόμενο του νοσοκομείου.

Άκουσε επίσης τον ήχο πυρών από πολλά άλλα σημεία του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύονται θύματα του πολέμου από όλο το Αφγανιστάν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Pajhwok Afghan,alwaght.com

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ