Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Αφγανιστάν: Μεγάλη κακοκαιρία με έντονες χιονοπτώσεις

06.02.2017 | 08:11
Μεγάλη κακοκαιρία στο Αφγνανιστάν με έντονες χιονοπτώσεις στοίχιζε τη ζωή σε πολλούς ανθρώπους. Oι σφοδρές χιονοπτώσεις που πλήττουν το Αφγανιστάν από την Πέμπτη προκάλεσαν τον θάνατο 100 και πλέον ανθρώπων, μεταξύ αυτών 50 κατοίκων ενός χωριού στο Νουριστάν (βορειοανατολικά) το οποίο ισοπέδωσε σήμερα χιονοστιβάδα, την ώρα που οι ομάδες διάσωσης με πενιχρά μέσα επιχειρούν να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες.

«Τουλάχιστον 50 σοροί ανασύρθηκαν ωστόσο δεν έχουμε καταφέρει να προσεγγίσουμε κι ένα άλλο χωριό που θάφτηκε (κάτω από το χιόνι)» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μοχάμαντ Ομάρ Μοχαμαντί, εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Φυσικών Καταστροφών.

Προτού γίνει γνωστή αυτή η τραγωδία, που εκτυλίχθηκε σε μια ορεινή δύσβατη περιοχή στην οροσειρά Παμίρ, οι αρχές είχαν ήδη καταμετρήσει «54 νεκρούς και 52 τραυματίες από χιονοστιβάδες ή εξαιτίας του ψύχους σε 22 επαρχίες» της χώρας, εκ των συνολικά 34. 

Προβλήματα όμως αντιμετωπίζει και ο στρατός. Τονίζεται ότι μεγάλες οι απώλειες καταγράφονται και στον αφγανικό στρατό σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα, οι απώλειες που υπέστησαν οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας το 2016 αυξήθηκαν κατά 35% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Περισσότερα εδώ

Διαβάστε περισσότερα και δείτε το βίντεο με την μεγάλη καταστροφή στο newsit.gr 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ