Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Αφγανιστάν: Είδε πολύ θετικά τη "βιώσιμη δέσμευση" των ΗΠΑ στη χώρα

22.08.2017 | 12:03
Ο Αφγανός πρόεδρος Άσραφ Γάνι χαιρέτισε σήμερα «τη βιώσιμη δέσμευση» των ΗΠΑ στη χώρα του, αντιδρώντας στην ανακοίνωση του Αμερικανού ομόλογού του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την αποστολή επιπλέον στρατευμάτων στη χώρα.

«Είμαι ευγνώμων στον πρόεδρο Τραμπ και τον αμερικανικό λαό για αυτή τη δήλωση στήριξης (…) στον κοινό μας αγώνα να απαλλάξουμε την περιοχή από την απειλή της τρομοκρατίας», ανέφερε ο Γάνι σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα στρατηγική των ΗΠΑ θα ενισχύσει την ικανότητα της αποστολής εκπαίδευσης των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας.
Απευθυνόμενος στους Ταλιμπάν ο Γάνι τόνισε: «Δεν μπορείτε να κερδίσετε αυτό τον πόλεμο. Οι πόρτες της ειρήνης και των διαπραγματεύσεων σας είναι ανοικτές».
Η απόφαση να εγκαταλειφθεί η ιδέα μιας γρήγορης απόσυρσης από το Αφγανιστάν «αποδεικνύει τη βιώσιμη δέσμευση αυτού του βασικού εταίρου στη διεθνή αυτή σύρραξη», ανέφερε σε ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης η αφγανική προεδρία.

Διαβεβαιώνοντας ότι «η αφγανική κυβέρνηση έχει θέσει προτεραιότητά της την επιτάχυνση του δύσκολου προγράμματος μεταρρυθμίσεων ώστε να εξαλειφθεί η διαφθορά» που αποδυναμώνει την εύθραυστη δημοκρατική διαδικασία της χώρας, η προεδρία χαιρέτισε την πρόθεση της Ουάσινγκτον να «εντάξει την ασφάλεια του Αφγανιστάν στο πλαίσιο μιας περιφερειακής διαδικασίας». 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ