Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αφγανιστάν: Επίθεση εναντίον ΝΑΤΟ

16.05.2013 | 09:55
Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματικού της αφγανικής αστυνομίας τουλάχιστον έξι αφγανοί πολίτες σκοτώθηκαν και 37 τραυματίστηκαν στην επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, η οποία είχε στόχο δύο ξένα στρατιωτικά οχήματα που διέσχιζαν την νοτιοανατολική συνοικία της Καμπούλ.

"Δεν είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε στην αναγνώριση των νεκρών, καθώς τα πτώματα είναι παραμορφωμένα από την έκρηξη", δήλωσε ο Σάγιεντ Καμπίρ Αμίρι, ο επικεφαλής των νοσοκομειακών υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας.

Η δύναμη του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε ότι η επίθεση είχε στόχο μια από τις αυτοκινητοπομπές του στην Καμπούλ, χωρίς να αναφέρει απολογισμό θυμάτων.

Αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας και αμερικανοί στρατιώτες έχουν αποκλείσει την περιοχή.

"Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε δύο ξένα στρατιωτικά οχήματα. Υπάρχουν θύματα και 10 σπίτια υπέστησαν ζημιές", δήλωσε νωρίτερα ο διοικητής της αστυνομίας της Καμπούλ Μοχάμαντ Αγιούμπ Σαλάνγκι.

"Τα θύματα, στην πλειοψηφία τους αφγανοί πολίτες, έχουν διακομιστεί σε διάφορα νοσοκομεία", είπε ο Χασμάτ Στανικζάι, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν έχει "καμιά πληροφορία για την τύχη των ξένων στρατιωτών". Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών επιβεβαίωσαν τη μεταφορά δεκάδων Αφγανών σε νοσοκομεία.

Είναι η πρώτη επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ από τις 9 Μαρτίου. Εννέα πολίτες είχαν σκοτωθεί κοντά στο υπουργείο Άμυνας, σε μια επίθεση που πραγματοποιήθηκε την ώρα της επίσκεψης στο Αφγανιστάν του αμερικανού υπουργού Άμυνας Τσακ Χέιγκελ, και την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι αντάρτες Ταλιμπάν.

Η διεθνής δύναμη αριθμεί περί τους 100.000 άνδρες στο Αφγανιστάν, οι οποίοι τελούν υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ. Το μεγαλύτερο μέρος της στρατιωτικής δύναμης αναμένεται να επαναπατριστεί στα τέλη του 2014, αλλά ορισμένες χώρες όπως οι ΗΠΑ δήλωσαν την πρόθεσή τους να διατηρήσουν μια στρατιωτική παρουσία μετά το 2014.

Οι Ταλιμπάν έχουν επαναλάβει πολλές φορές ότι η πλήρης αποχώρηση των ξένων δυνάμεων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε ειρηνευτική διαπραγμάτευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Η αιματηρή άνοιξη των Ταλιμπάν

"Εγώ εντόπισα τον Λάντεν"-Μια Ιταλίδα διεκδικεί αμοιβή για την εκτέλεση του Μπιν Λάντεν

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ