Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Aφρίν: 30.000 άμαχοι έφυγαν για να γλυτώσουν από τους βομβαρδισμούς - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

15.03.2018 | 20:40
Περισσότεροι από 30.000 άμαχοι έφυγαν τις τελευταίες 24 ώρες για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς των τουρκικών δυνάμεων στην πόλη Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Οι άμαχοι έχουν καταφύγει κυρίως στις κοινότητες Νόμπολ και Ζάχρα, που ελέγχονται από το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η Αφρίν, η μεγαλύτερη πόλη του ομώνυμου κουρδικού θύλακα, έχει μπει στο στόχαστρο των τουρκικών δυνάμεων από τις 20 Ιανουαρίου, που επιδιώκουν να εκδιώξουν από την περιοχή της πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας (YPG), την οποία η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.Η πόλη Αφρίν, κοντά στα τουρκικά σύνορα, έχει περικυκλωθεί σχεδόν πλήρως από τον τουρκικό στρατό και οι κάτοικοι φεύγουν φοβούμενοι ότι θα αποκλειστούν εκεί.

Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι πολλές οικογένειες, κυρίως ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά, φεύγουν με φορτηγά, παίρνοντας μαζί τους στρώματα και κουβέρτες. Όσοι κάτοικοι παραμένουν στην πόλη σχηματίζουν μεγάλες ουρές έξω από τα καταστήματα για να αγοράσουν ψωμί ενώ προμηθεύονται νερό από υδροφόρες. Η πόλη δεν έχει νερό αφότου οι τουρκικές δυνάμεις κατέλαβαν το φράγμα της περιοχής.

Η Άγκυρα διαβεβαίωσε και πάλι σήμερα ότι η Αφρίν "θα εκκαθαριστεί σύντομα" από τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την κουρδική πολιτοφυλακή.Χθές 14.3.2018 μετά τις δηλώσεις του Ερντογάν ο οποίο είχε πει χαρακτηριστικά ότι το Αφρίν “με το θέλημα του θεού” θα πέσει μέχρι το βράδυ, οι Τούρκοι έριξαν 20 βόμβες στην περιοχή Αφρίν της βορειοδυτικής Συρίας σύμφωνα με το ειδησεογραφικού πρακτορείου Hawar.

Συγκλονιστικές εικόνες έρχονται μέσα το twitter και το youtube. Ακούγονται φωνές και ουρλιαχτά. Οι βόμβες πέφτουν σε κατοιοιμένες περιοχές.
Oι βομβαρδισμοί συνεχίζονται.


Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο μέσα από το twitter και το youtube: 

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ