Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Αφρίν: Εκατοντάδες διαδηλωτές πλημμύρισαν την καρδιά της τουρκικής επιχείρησης - Συγκλονιστικά πλάνα

06.02.2018 | 18:30
Εκατοντάδες άνθρωποι έφθασαν στην περιοχή Αφρίν της βορειοδυτικής Συρίας από τις κουρδικές περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας και διαδήλωσαν για να δείξουν την αλληλεγγύη στους κατοίκους της πόλης που δέχονται την επίθεση των Τουρκικών δυνάμεων.

Κραδαίνοντας κλαδιά ελιάς και φωτογραφίες των μαχητών που σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία υπό τους ήχους τυμπάνων και παραδοσιακών μουσικών οργάνων στο κέντρο της Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία.

Οι συμμετέχοντες, που προέρχονταν από το Καμισλί, τη Χασάκα (βορειοανατολικά) ή ακόμα και το Κομπάνι (βόρεια), έφθασαν τη νύχτα στην περιοχή αφού διέσχισαν με λεωφορεία τη Συρία, από το ανατολικό στο δυτικό τμήμα της.

«Κάτω οι μισθοφόροι, κάτω ο Ερντογάν»

«Αφρίν, είμαστε μαζί σου έως τον θάνατο», «Κάτω οι μισθοφόροι, κάτω ο Ερντογάν» φώναζε το πλήθος κρατώντας σημαίες των Κούρδων πολιτοφυλάκων YPG.
Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι μετέβησαν στην περιοχή με 500 οχήματα, σύμφωνα με μία από τις οργανώτριες, τη Νουτζίν Γιουσέφ.

«Βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στο οχυρό της αντίστασης» είπε η Γιουσέφ, που είναι μέλος του Δημοκρατικού Συμβουλίου της Συρίας, του πολιτικού βραχίονα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, του συνασπισμού μαχητών όπου επικρατούν οι Κούρδοι.

«Διανύσαμε όλη αυτήν την απόσταση για να πούμε στα αδέλφια μας στην Αφρίν ότι δεν είναι μόνοι και ότι είμαστε στο πλευρό τους» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κάμρα Άλι, ένας 50χρονος από το Καμισλί.

Πολλοί από τους διαδηλωτές χρειάστηκε να ταξιδέψουν για μια ολόκληρη ημέρα μέχρι τον τελικό προορισμό τους.
«Ήρθαμε για να στηρίξουμε την πόλη Αφρίν εναντίον της τουρκικής επιθετικότητας» σημείωσε ο Έισα Χασάν, ένας διαδηλωτής 58 ετών από το Χασάκε.
«Το ταξίδι διήρκησε 2 ημέρες. καθυστερήσαμε λόγω των στάσεων που κάναμε στα σημεία ελέγχου του καθεστώτος» είπε, προσθέτοντας πως «δεν θα επιτρέψουμε στον Ερντογάν να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του να εγκαθιδρύσει μια οθωμανική αυτοκρατορία».

Πλήθος κόσμου πλημμύρισε την περιοχή Άφρίν σε συμπαράσταση για τα πλήγματα που δέχεται από την Τουρκία. Συγκλονιστικά τα πλάνα  που εντοπίσαμε στο twitter:
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ