Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Αφρίν: Μαίνονται οι βομβαρδισμοί της Τουρκίας - Οι οικογένειες τράπηκαν σε φυγή

16.03.2018 | 19:18
Ο τουρκικός στρατός βομβαρδίζει την περιοχή Αφρίν της βορειοδυτικής Συρίας. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για 18 νεκρούς πολίτες. Πλήθος κόσμου κυρίως οικογένειες  τράπηκαν σε φυγή. 

Ο τουρκικός στρατός και οι συμμαχική συριακή πολιτοφυλακή περικύκλωσαν την πόλη που βρισκόταν υπό τον έλεγχο των Κούρδων και προσπαθούν αυτή τη στιγμή να πλήξουν τη βόρεια πλευρά σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της πολιτοφυλακής YPG Brusk Hasakeh την Παρασκευή.

Εκαντοντάδες οικογένεις έφυγαν για να ξεφύγουν από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς για να βρούν καταφύγιο σε περιοχές που ελέγχει η συριακή κυβέρνηση, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει την έδρα του στο Ηνωμένο Βασίλειο. H κουρδική Πολιτοφυλακή YPG και το γυνακείο παρακλάδι του UPJ ετοιμάζονται για μάχη για να καταλάβουν την πόλη.

Τουλάχιστον 12 άτομα σκοτώθηκαν μόνο την Παρασκευή ενώ η κατάσταση στα νοσοκομεία με τους τραυματισμένους πολίτες είναι χαοτική, σύμφωνα με όσα δηλώνει το ιατρικό προσωπικό στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Υπενθυμίζεται ότι η στρατιωτική επιχείρηση “Κλάδος Ελαίας” της Τουρκίας ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου 2018 και με στόχο την εκκαθάριση της περιοχής από τους τις Κουρδικές δυνάμεις, τις οποίες η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί τρομοκράτες. Στόχος της Τουρκίας σύμφωνα με τις δηλώσεις του Τόυρκου Προέρδου είναι να φτάσουν την περιοχή Μανμπιτζ.

Με πληροφορίες από http://www.independent.co.uk
 


Επιμέλεια - Απόδοση: Αγγελική Ν. Μαξούρη

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ