Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΓΕΕΘΑ απο 348ΜΤΑ: Κλείνει ένα σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας της Πολεμικής Αεροπορίας

05.05.2017 | 12:13
Σε μία έντονα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στην αεροπορική βάση της 110 Πτέρυγας Μάχης, η τελετή αναστολής λειτουργίας της 348 Μοίρας Τακτικής Αναγνώρισης, γράφει το onlarissa  εκεί όπου για τέσσερις περίπου δεκαετίες επιχείρησαν με δεκάδες χιλιάδες ώρες πτήσεις τα θρυλικά αεροσκάφη phantom της Πολεμικής Αεροπορίας μας.

Η τελετή έγινε παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου και εκπροσώπων της πολιτικής και τοπικής ηγεσίας του τόπου.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 348 Μοίρα Τακτικής Αναγνώρισης και τα RF4E ΕΔΩ

Για «64 χρόνια γεμάτα χαρές, επιτυχίες, λύπες, προσπάθεια, κόπο, ιδρώτα, αγωνία, ανησυχία για την αποστολή, προσφορά στην Πολεμική Αεροπορία και την πατρίδα. 64 γενιές ιπταμένων και άλλες τόσες τεχνικών έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους» μίλησε ο τελευταίος διοικητής της Μοίρας, αντισμήναρχος (Ι) Δημήτριος Παπαδημητρίου.

Στον χαιρετισμό του ο αρχηγός ΓΕΑ κ. Χρήστος Χριστοδούλου, έκανε λόγο για ένα αεροπλάνο που «αξιοποιήθηκε επιχειρησιακά στο έπακρο από την Ελληνικά ΠΑ επί 40 σχεδόν χρόνια και αγαπήθηκε από όλους όσους είχαν την τύχη να υπηρετήσουν μαζί του στην εθνική μας αποστολή».

Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως με την αναστολή λειτουργίας της 348 ΜΤΑ, κλείνει ένα σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας της πολεμικής αεροπορίας και πρόσθεσε: ερχόμενος στο χώρο αυτό, είδα δακρυσμένα μάτια, γεγονός δικαιολογημένο, καθώς οι στιγμές σαν τις σημερινές δημιουργούν ιδιαίτερα συναισθήματα στο προσωπικό που συντηρεί, εξυπηρετεί και πετάει με το σκάφος που αποσύρεται κι όχι μόνο σε αυτούς, αλλά και σε όλους εμάς τους υπολοίπους.

Η εκδήλωση άνοιξε με δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση και προσκλητήριο Πεσόντων Αεροπόρων της 348ΜΤΑ, ενώ ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακή επίδειξη των Ομάδων Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» και Τ-6 «Δαίδαλος». 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ