Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Α/ΓΕΕΘΑ - Α/ΓΕΑ: Πτήση ισχυρού συμβολισμού με Mirage σε Κεντρικό - Βόρειο Αιγαίο

05.02.2018 | 13:17
Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι η πτήση υψηλού συμβολισμού που πραγματοποίησαν πάνω από Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, με αεροσκάφος Mirage 2000, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.

Η πτήση του σχηματισμού των "μάχιμων" αρχηγών, διήρκησε περίπου μια ώρα και σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο βρέθηκαν πάνω από τη Χαλκίδα, τα Αντίψαρα, τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο και επιστροφή στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα. Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΑ βρέθηκαν ξανά "ζευγάρι" σε πτήση πάνω από το Αιγαίο. Και μάλιστα έκαναν την πτήση που δεν πραγματοποιήθηκε, τον περασμένο Ιανουάριο από την 114 ΠΜ στην Τανάγρα, λόγω καιρού.

Αμφότεροι πέταξαν με Mirage - 2000 το "εργαλείο" της Πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο, όπως αρκετοί ιπτάμενοι, μεταξύ αυτών και το Νο1 "γεράκι" της Πολεμικής Αεροπορίας, το αποκαλούν. Ο Α/ΓΕΑ πάντως είναι δεδομένο ότι πήγε με ανεβασμένη διάθεση στην πτήση καθώς η αγαπημένη του ομάδα, η ΑΕΚ, ήταν η νικήτρια στο Κυριακάτικο ντέρμπι.  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ