Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Α/ΓΕΕΘΑ: Στην αιχμή του δόρατος η κυβερνοάμυνα

18.01.2018 | 16:56
Στην αιχμή του ελληνικού δόρατος είναι η κυβερνοάμυνα, για το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της 1ης Διημερίδας Στρατηγικής Κυβερνοάμυνας Ενόπλων Δυνάμεων του ΓΕΕΘΑ, η διοργάνωση της οποίας έχει ανατεθεί στο ΓΕΝ, επισήμανε την απαίτηση ολιστικής προσέγγισης των σύνθετων προβλημάτων της κυβερνοάμυνας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει στο πεδίο της κυβερνοάμυνας οι Ένοπλες Δυνάμεις με την διοργάνωση ασκήσεων στις οποίες συμμετέχουν φορείς του δημόσιου, ιδιωτικού και ακαδημαϊκού τομέα, αλλά και εντός του πλαισίου της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO) της ΕΕ.

Οι ομιλητές/εισηγητές της διημερίδας προέρχονται τόσο από τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, όσο και από την ακαδημαϊκή κοινότητα. Οι θεματικές ενότητες καλύπτουν ευρύ φάσμα πτυχών της κυβερνοάμυνας που άπτονται των δυνατοτήτων που παρέχει, της ασφάλειας και προστασίας κρίσιμων υποδομών αλλά και των προκλήσεων που θέτει στο νομικό επίπεδο.

Στην έναρξη των εργασιών της διημερίδας, παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου και ο Υπαρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανούρης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ.  

Τις εργασίες της διημερίδας έχουν προσκληθεί και παρακολουθούν υψηλόβαθμα στελέχη των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης καθώς και των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ