Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Α/ΓΕΕΘΑ: Αντιμετωπίζουμε ψύχραιμα και αποφασιστικά την τουρκική παραβατικότητα

15.01.2018 | 09:16
Στη συνεχή παραβατική συμπεριφορά των τουρκικών ΕΔ στο Αιγαίο και στην ψυχραιμία και αποφασιστικότητα που επιδεικνύουν οι ελληνικές ΕΔ στην αντιμετώπιση της, έθιξε για ακόμη μια φορά ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο κ. Αποστολάκης συναντήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα, με αντιπροσωπεία ελληνοαμερικανικών (American Hellenic Institute-AHI, American Hellenic Educational Progressive Association-AHEPA) και αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων (B’nai B’rith International & Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations), στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιούν σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ, από 14 έως 19 Ιανουαρίου 2018.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, εκτός από την τουρκική παραβατικότητα, αναφέρθηκε στο σύγχρονο περιβάλλον ασφαλείας και απειλών, με έμφαση στις γεωπολιτικές εξελίξεις στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων. Στη συμβολή της Ελλάδας και των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων τη σταθερότητα της περιοχής ευρύτερου εθνικού ενδιαφέροντος, αλλά και στην απρόσκοπτη συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρωατλαντικό αμυντικό πλαίσιο ΕΕ-ΝΑΤΟ.

Επιπλέον τόνισε τo εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τις αντίστοιχες  ΗΠΑ και Ισραήλ, αλλά και στην ενεργή προώθηση, από ελληνικής πλευράς στρατιωτικών συνεργασιών με κράτη των Βαλκανίων, της Β. Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, για την υποστήριξη της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 η αντιπροσωπεία των οργανώσεων θα επισκεφθεί το ΓΕΕΘΑ όπου θα ενημερωθεί επί θεμάτων εθνικής αμυντικής πολιτικής, καθώς και Μονάδες και Υπηρεσίες του Αρχηγείου Στόλου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ