Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΓΕΝ

Α/ΓΕΝ: P-3 και φρεγάτες ΜΕΚΟ στις βαλίτσες του απο ΗΠΑ

19.11.2017 | 23:39
Πρώτη Δημοσίευση: 2017-11-19 17:39:07
Τελευταία Ενημέρωση: 2017-11-19 23:39:07
Κομβικής σημασίας για το εν εξελίξει πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των πέντε Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας P-3B Orion του Πολεμικού μας Ναυτικού, θεωρούνται τα αποτελέσματα της τετραήμερης επίσκεψης του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Νικόλαου Τσούνη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ειδικά για το P-3B Orion υψηλού συμβολισμού θεωρείται το φωτογραφικό στιγμιότυπο που αποδέσμευσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού. Σε αυτό απαθανατίζεται ο αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης να κρατάει στα χέρια του ένα ομοίωμα του αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας που του δώρισεη αντιπρόεδρος International Government Affairs Lockheed Martin κα. Nancy Ziuzin Schlegel.Υπενθυμίζεται ότι το ταξίδι πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας Rockwell Collins πως επιλέχθηκε από την Lockheed Martin ως υποκατασκευαστής για την αναβάθμιση των πιλοτηρίων με το πρότυπο Flight 2. Πρόκειται για την ίδια διαμόρφωση «glass cockpit» που επελέγη αρχικά για τα 15 μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 AUP της ΠΑ.Στην Lockheed Martin

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ο Αρχηγός ΓΕΝ επισκέφθηκε την εταιρεία Lockheed Martin, συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο International Government Affairs Lockheed Martin κα. Nancy Ziuzin Schlegel. Επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του onalert ενημερώθηκε για την πρόοδο του προγράμματος της αναβάθμισης των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας Ρ-3Β, που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ.Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να διαφανεί εάν από αυτό το εξαιρετικά παραγωγικό ταξίδι προέκυψαν και απτά αποτελέσματα για την υποστήριξη των ελικοπτέρων του πολεμικού μας ναυτικού AEGEAN HAWK.


Κρίσιμες συναντήσεις για το διεθνή ρόλο της Ελλάδας

Η επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΝ πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του Admiral John M. Richardson USΝ, Chief of Naval Operations (CNO.Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αρχηγός ΓΕΝ είχε σειρά συναντήσεων με Αμερικανούς αξιωματούχους και παράγοντες της ομογένειας.Πιο συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον Υπουργό Ναυτικού Richard Spencer, τον Αμερικανό ομόλογό του Admiral John M. Richardson USΝ και τον Αναπληρωτή Διευθυντή της Υπηρεσίας Άμυνας, Ασφάλειας και Συνεργασίας (Defence Security Cooperation Agency) Gregory Kausner, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΝ.

Η Ανατολική Μεσόγειος στο επίκεντρο των συζητήσεων

Οι συνομιλίες διεξήχθησαν σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και στο επίκεντρό τους βρέθηκε η γεωπολιτική κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής καθώς και οι σύγχρονες απειλές ασφαλείας, αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΝ.


Επίσης, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι επανεπιβεβαίωσαν την στήριξη των ΗΠΑ στη χώρα μας, εξήραν την σημασία της Ναυτικής Βάσης στη Σούδα και εξέφρασαν την επιθυμία για περαιτέρω αναβάθμιση της διμερούς συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο, αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα, τόσο εντός της Συμμαχίας, όσο και ως γέφυρα μεταξύ των αραβικών χωρών και του Ισραήλ,Επαφές με εκπροσώπους της ομογένειας

Παράλληλα, ο Αρχηγός ΓΕΝ είχε επαφές με τα στελέχη της ομογένειας Andy και Mike Manatos, ενώ ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση υπό την αιγίδα του American Hellenic Institute (ΑΗΙ), στην οποία παραβρέθηκαν - πέραν του Προέδρου του AHI κ. Nick Larigakis - και επιφανείς παράγοντες.Μεταξύ αλλών εντός του πολυπληθούς ακροατηρίου ο γερουσιαστής της Φλόριντα κ. Gus Bilirakis, ο πρώην Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Thomas Miller, o αντικαταστάτης του Πρέσβη της Κύπρου, κ. Ανδρέας Νικολαΐδης, η αντιπρόεδρος του Lexington Institute, κα. Constance Douris και ο κ. Αλέξιος Μητσόπουλος εκ μέρους της ελληνικής διπλωματικής αποστολής στις ΗΠΑ. Η ομιλία του Αρχηγού ΓΕΝ έτυχε ευρείας αποδοχής και έδωσε το έναυσμα για έναν εποικοδομητικό διάλογο, σε όλο το φάσμα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.


Τέλος, ο Αρχηγός είχε συνάντηση με τον Έλληνα Πρέσβη στην Ουάσιγκτον, κ. Θεοχάρη Λαλάκο καθώς και με τους Έλληνες Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς της Στρατιωτικής Αντιπροσωπείας και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στην Ουάσιγκτον. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ