Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Α/ΓΕΣ: Έδωσε οδηγίες στους αυριανούς ηγέτες των Ταγμάτων Υγειονομικού

23.01.2018 | 16:04
Οδηγίες και κατευθύνσεις στους αυριανούς ηγέτες των Ταγμάτων Υγειονομικού που θα δώσουν "μάχες" στα νησιά, στον Έβρο και σε όλη την παραμεθόριο έδωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Ο αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, πραγματοποίησε  πραγματοποίησε ομιλία περί Ηγεσίας, στους εκπαιδευομένους των Τμημάτων Προκεχωρημένης και Βασικής Εκπαίδευσης της Σχολής Εφαρμογής Υγειονομικού.

Στρατηγικός στόχος, όπως έχει διακηρυχθεί εδώ και καιρό από το Γενικό Επιτελείο Στρατού είναι η αναβάθμιση της επιχειρησιακής εκπαίδευσης που διεξάγεται στις Σχολές Εφαρμογής, ώστε υπό ρεαλιστικές συνθήκες να επιτευχθεί, μέσω της συνέργειας, η περαιτέρω κατανόηση, εξοικείωση και πρακτική εξάσκηση στην τακτική χρησιμοποίηση των Όπλων και του Υγειονομικού, σε όλες τις φάσεις του αγώνα.

 Η ιστορία της Σχολής Εφαρμογής Υγειονομικού

Η Σχολή ιδρύθηκε το 1915 στην Αθήνα ως Σχολή Εφαρμογής Υγειονομικών Αξιωματικών και λειτούργησε μέχρι το 1940, οπότε διακόπηκε η λειτουργία της. Το 1952 συγκροτήθηκε και πάλι ως «ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ». Από το 1969 λειτουργεί στην σημερινή της έδρα (εντός του Στρατοπέδου ΜΠΕΛΛΙΑ) με την ονομασία «ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ» (Σ.Ε.Υ.).

Ως απόφοιτοι της Σχολής Εφαρμογής Υγειονομικού., άριστα καταρτισμένοι επιστημονικά, και εκπαιδευμένοι στρατιωτικά, στελεχώνουν Μονάδες Υγειονομικού του Στρατού Ξηράς, όπου προσφέρουν επιτυχώς τις υπηρεσίες τους διακατεχόμενοι από βαθιά συνείδηση της αποστολής τους.


Η αποστολή της Σχολής Εφαρμογής Υγειονομικού

Αποστολή της Σχολής είναι η παροχή αρμονικά συνδυασμένης, επιστημονικής και στρατιωτικής εκπαιδεύσεως για την κατάρτιση μονίμων Αξκών-Υπξκων Υγειονομικού με απώτερο σκοπό την κάλυψη των αναγκών υγειονομικής υποστήριξης των Μονάδων του Στρατού Ξηράς. Πιο συγκεκριμένα, η ΣΕΥ στην ειρήνη εκπαιδεύει :

α. Τους Ανθυπολοχαγούς (ΥΓ) που αποφοιτούν από τη ΣΣΑΣ (Ιατροί, Κτηνίατροι, Οδοντίατροι, Φαρμακοποιοί, Ψυχολόγοι) και τη ΣΑΝ (Νοσηλευτές).

β. Τους ΥΕΑ (ΥΓ), που επιλέγονται από την κάθε ΕΣΣΟ.

γ. Τους μόνιμους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς (ΥΓ).

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ