Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Α/ΓΕΣ:"Έχω κυβερνητική διαβεβαίωση για την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ"

21.07.2014 | 13:24
Κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι η απόφαση του ΣτΕ θα εφαρμοστεί επικαλέστηκε ο Α/ΓΕΣ Χρήστος Μανωλάς σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού. Η συνάντηση έγινε το Σάββατο στο γραφείο του Α/ΓΕΣ και η διαβεβαίωση συμπεριλαμβάνεται στην ανακοίνωση της ΕΑΑΣ για το ραντεβού που είχαν με τον κ.Μανωλά.

Προφανώς η διαβεβαίωση προέρχεται από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, αφού οι επαφές με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι “προνόμιο” του ΓΕΕΘΑ.

Τι υποστηρίζουν με την ανακοίνωσή τους οι απόστρατοι:


“Την 19η Ιουλίου 2014 πραγματοποιήθηκε, στα πλαίσια συνεργασίας και εθιμοτυπίας, συνάντηση του Προέδρου και Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού με τον Κύριο Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά.
Η συνάντηση, διάρκειας περίπου μιάμισης ώρας, έλαβε χώρα στο γραφείο του Κου Αρχηγού, περιελάμβανε ενημέρωση επί ειδικών και γενικών θεμάτων της Ε.Α.Α.Σ. και των Μελών της, με κατάθεση σχετικού υπομνήματος. Η όλη συζήτηση διεξήχθη σε κατεξοχήν συναδελφικό και άριστο κλίμα, με ανταλλαγή απόψεων και γόνιμο διάλογο.
Αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν τα Μέλη της Ε.Α.Α.Σ., όπως το Μ.Τ.Σ. και το Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Σ., ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε για το θέμα των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας τόσο για τα ε.α. όσο και για τα ε.ε. Στελέχη, όπου δηλώθηκε η αδιαπραγμάτευτη θέση μας για την άμεση και πλήρη εφαρμογή τους.
Ο Κος Αρχηγός εξέφρασε την δεδηλωμένη εμπιστοσύνη και στήριξή του προς της Ε.Α.Α.Σ., τονίζοντας τον άρρηκτο δεσμό των εν ενεργεία και αποστράτων συναδέλφων.

Μας ενημέρωσε για τη διαβεβαίωση και δέσμευση που έλαβε από την Κυβέρνηση ότι, θα εφαρμοστούν στο ακέραιο οι αποφάσεις του ΣτΕ, χωρίς όμως να γνωστοποιηθεί ακόμα ο τρόπος και ο χρόνος υλοποίησής τους. Αναφορικά με το πρόσφατο δημοσίευμα περί εντάξεως των 3 Μετοχικών Ταμείων στο ΕΤΕΑ, μας γνώρισε την επίσημη θέση του ΥΠΕΘΑ πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα και ότι το Μ.Τ.Σ. ούτε είναι ούτε δύναται να θεωρηθεί ως επικουρικό.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε, με τον Κο Αρχηγό να εκδηλώνει το ειλικρινές ενδιαφέρον του, για την επίλυση των υποβληθέντων θεμάτων και συμφωνήθηκε να υπάρχει στενή συνεργασία του ΓΕΣ με την Ε.Α.Α.Σ., με αλληλοενημερώσεις και εκ νέου συναντήσεις, όταν αυτό απαιτηθεί από τις εξελίξεις και τα τυχόν νέα δεδομένα”.

Διαβάστε ακόμη:

"Μέτωπο" κατά Κωσταράκου για την δημιουργία Α/ΓΕΕΘΑ "ηγεμόνα"! Ποιοι λένε όχι

Ο Α /ΓΕΣ ζήτησε παράταση για τον νόμο 1400 από την Γεννηματά - Δεν είχε ιδέα!

Τι λένε πηγές του ΓΕΣ για τ΄ άρβυλα του Αρχηγού

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ