Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Α/ΓΕΣ: Συνάντηση με τον Αμερικανό Αντιστράτηγο Χότζες

08.11.2017 | 17:15
Ακόμη ένα δείγμα του θετικού μομέντουμ στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις μετά το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον αλλά και τις τελευταίες, διαδοχικές επισκέψεις του Αρχηγού ΓΕΣ στις ΗΠΑ, αποτέλεσε η σημερινή συνάντηση του αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή με τον Διοικητή των Στρατιωτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη (USAREUR), Αντιστράτηγο Frederick B. Hodges.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, τα οποία επικεντρώθηκαν σε ζητήματα εκπαίδευσης και ασκήσεων.

Όπως επισημαίνουν υψηλόβαθμες πηγές του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στις συζητήσεις επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας, αλληλοεκτίμησης και αμοιβαίας εμπιστοσύνης που ήδη υφίσταται, στο πλαίσιο των δράσεων των Χερσαίων Δυνάμεων Ελλάδας και ΗΠΑ.

Παράλληλα, διερευνήθηκαν όλες οι δυνατότητες για την περαιτέρω ενίσχυση συνεργειών σε θέματα εκπαίδευσης, ασκήσεων και συντήρησης αμυντικού υλικού.


Τον Αντιστράτηγο Hodges συνόδευαν ο Υποδιοικητής της USAREUR, Υποστράτηγος Timothy P. McGuire, καθώς και επιτελείς τόσο της Αμερικανικής Διοίκησης, όσο και της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ