Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγγελίδης: " Η Κύπρος συμβάλλει στην ασφάλεια στην σταθερότητα και στην ευημερία της περιοχής"

10.03.2019 | 20:44
Ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Σάββας Αγγελίδης, δήλωσε σήμερα, πως η Κύπρος συμβάλλει καθοριστικά στην σταθερότητα, στην ασφάλεια και στην ευημερία της περιοχής, μέσω των διπλωματικών και πολιτικών χειρισμών της.

«Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να αποδώσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής σ’ έναν από τους εκλεκτούς της κοινότητας Γερίου, τον ήρωα Κυριάκο Κακουλλή, που έπεσε υπέρ πατρίδος στη μάχη των Καζιβερών, στις 19 Μαρτίου 1964, εν ώρα καθήκοντος.

Μαζευτήκαμε επίσης, για να μνημονεύσουμε τους δύο ήρωες της κοινότητας που έπεσαν μαχόμενοι κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, Κυριάκο Κολοκάση και Ιωνά Νικολάου, αλλά και να αναπέμψουμε δέηση για ανεύρεση των αγνοουμένων παλικαριών του 1974 Ανδρέα Κουκουμά και Μάκη Παμπόρη, όσο και τους λοιπούς αγνοούμενούς μας», πρόσθεσε, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Όπως είπε, το σημερινό στάτους κβο είναι απαράδεκτο και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί τη λύση του πολιτικού μας προβλήματος.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως επανειλημμένα έχει διακηρύξει, είναι έτοιμος να εμπλακεί με όλη την καλή θέληση στη διαπραγματευτική διαδικασία, έτσι όπως την έχει καθορίσει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.

Εμείς επιδιώκουμε σθεναρά την λύση του κυπριακού το συντομότερο δυνατό. Μίας λύσης που θα μας απαλλάσσει από το απαράδεκτο στάτους κβο και θα βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα οδηγεί στη δημιουργία ενός πραγματικά ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους απαλλαγμένου τόσο από εγγυητικά και επεμβατικά δικαιώματα όσο και από την παρουσία κατοχικών στρατευμάτων για την ευημερία, την πρόοδο και την ανάπτυξη όλων των κατοίκων του νησιού μας», συμπλήρωσε.

Ο κ. Αγγελίδης μετέφερε για άλλη μια φορά τη συμπαράσταση, αλλά και την προσήλωση της Κυβέρνησης στον αγώνα για πλήρη και αποτελεσματική διερεύνηση της τύχης όλων των αγνοουμένων. Τέλος είπε ότι μόνο με ενότητα και ομοψυχία «μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας και να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας». 

Πηγή: philenews

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ