Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγία από σήμερα η Μητέρα Τερέζα

04.09.2016 | 18:35
 Ολοκληρώθηκε η τελετή αγιοποίησης της μητέρας Τερέζας της Καλκούτας, στο Βατικανό, με τη συμμετοχή πάνω από εκατό χιλιάδων πιστών από όλο τον κόσμο.

"Δεν υπάρχει καμία εναλλακτική στο έλεος", είπε ο πάπας Φραγκίσκος, προσθέτοντας ότι "από εδώ και στο εξής ολόκληρος ο κόσμος θα μπορεί να τιμά την μνήμη της μητέρας Τερέζας".

Μετά το πέρας της τελετής, ο πάπας προσέφερε το μεσημεριανό γεύμα σε χίλιους πεντακόσιους φτωχούς και άστεγους, με κύριο φαγητό τη ναπολιτάνικη πίτσα.

"Η μητέρα Τερέζα βοήθησε τους ανθρώπους που είχαν εξαντλήσει τις δυνάμεις τους, όσους είχαν εγκαταλειφθεί, αδιάφορα, και θα πέθαιναν στην άκρη του δρόμου", πρόσθεσε ο Αργεντινός ποντίφικας.

Τα μέτρα ασφαλείας που υιοθετήθηκαν είναι δρακόντεια, με άνδρες των ειδικών δυνάμεων οι οποίοι βρίσκονται σε όλη την περιοχή γύρω από το Βατικανό, αλλά και κοντά σε πάνω από εκατό "ευαίσθητους στόχους" της ιταλικής πρωτεύουσας, με στόχο την πρόληψη τυχόν τρομοκρατικών επιθέσεων. Την τελετή παρακολούθησαν και δεκατρείς αρχηγοί ξένων κρατών και κυβερνήσεων.

Μέρος των σχολιαστών, παράλληλα, θέλησε να υπογραμμίσει, όμως, ότι υπάρχει και μια αμφιλεγόμενη πλευρά της "καλόγριας των φτωχών": ότι φέρεται, δηλαδή, να μην ερευνούσε πάντα σε βάθος την προέλευση χρηματικών ποσών που της καταβάλλονταν, για να στηρίξει τις πρωτοβουλίες υπέρ των απόκληρων.

"Με τη ζωή και τη δράση της, επέπληξε με δριμύτητα όσους ευθύνονται για τις συνθήκες εκτεταμένης φτώχειας στις οποίες ζουν τόσοι συνάνθρωποί μας. Εμείς, και μετά την αγιοποίηση, θα συνεχίσουμε να την αποκαλούμε Τερέζα", απαντά, όμως, εμμέσως, ο Φραγκίσκος.

Κατά την αυριανή ημέρα, 5 Σεπτεμβρίου, τέλος, η Καθολική Εκκλησία θα γιορτάζει, κάθε χρόνο, την αγία Τερέζα της Καλκούτας.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ