Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγίου Πνεύματος 2018: Το ΓΕΣ τιμά το think tank του Στρατού Ξηράς

28.05.2018 | 13:00
Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος και το ΓΕΣ τιμά το think tank του Στρατού Ξηράς. Δεν είναι άλλο από τη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών, που αποτελεί το  ανώτερο στρατιωτικό ίδρυμα κλαδικής εκπαίδευσης και δεξαμενή σκέψης και μελέτης (think tank).

«ΕΣΤΡΑΤΗΓΗΣΕΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΙΚΗΣΑΙ»

Το έμβλημα της Σχολής απεικονίζει την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με τον κάλαμο αριστερά, σύμβολο μελέτης και σπουδής, και το ξίφος δεξιά, σύμβολο ορμής και δυνάμεως, έχει δε γραμμένη τη ρήση "ΕΣΤΡΑΤΗΓΗΣΕΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΙΚΗΣΑΙ" η οποία ελήφθη από την ιστορία του Πλούταρχου και αναφέρεται στη μάχη της Ισσού. Το περίφημο ψηφιδωτό της Πομπηίας, στο οποίο απεικονίζεται η μάχη στην Ισσό (Νοέμβριος 333 π.Χ.).

Η παρεχόμενη στη Σχολή εκπαίδευση, στοχεύει στη διαμόρφωση πολυεπίπεδης αντίληψης της στρατιωτικής επιστήμης και τέχνης στους σπουδαστές. Όραμά της Σχολής είναι, οι νέοι αξιωματικοί ηγέτες, να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία ως Διοικητές και επιτελείς, στις προκλήσεις του σύγχρονου και του μελλοντικού, επιχειρησιακού πεδίου, με μοναδικό σκοπό τη Νίκη, σ' όλες τις επάλξεις.

Η αποστολή της Σχολής είναι:

- Να παρέχει γενική εκπαίδευση στη στρατιωτική επιστήμη και τέχνη, με σκοπό να καταρτίζει αξιωματικούς επιτελείς και να προετοιμάζει διοικητές, ικανούς να χειρίζονται τα προβλήματα ενός σύγχρονου πολέμου, σύμφωνα με το ισχύον δόγμα του Στρατού Ξηράς.

- Να παρακολουθεί, μελετά, δοκιμάζει και προτείνει κάθε αναγκαία αναπροσαρμογή του ισχύοντος δόγματος του Στρατού Ξηράς.

- Να διεξάγει τις εισαγωγικές εξετάσεις για την ΑΔΙΣΠΟ

Η έδρα της Σχολής βρίσκεται στο στρατόπεδο "ΝΤΑΛΙΠΗ" στο Δήμο Καλαμαριάς (Θεσσαλονίκη) και στεγάζεται σε άρτιες εγκαταστάσεις που καλύπτουν όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις για την εύρυθμη λειτουργία της. 

Ακολουθεί ένα σύντομο βίντεο το οποίο παρουσιάζει το έργο, τις υποδομές και τις δραστηριότητες της ΣΔΙΕΠ.
#ΕλληνικόςΣτρατός, #HellenicArmy #ΕίμαστεΥπερήφανοι, #WeAreProud.


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ