OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Αγωγός TAP: Ελλάδα – Ιταλία – Αλβανία βάζουν υπογραφές στην Αθήνα

13/02/2013 - 09:17
Share on FacebookShare on Twitter
Του Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Τριμερής διακυβερνητική Συμφωνία μεταξύ Ελλάδας, Ιταλίας και Αλβανίας για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς Φυσικού Αερίου Trans Adriatic Pipeline (TAP) θα υπογραφεί στο Υπουργείο Εξωτερικών , ενώπιον του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά.

Θα παραστεί επίσης ,δίνοντας έτσι και το <<ok>> των ΗΠΑ στο σχέδιο, ο Βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για την Ελλάδα, την Κύπρο, την Τουρκία και τον Καύκασο, κ. Eric Rubin.Επίσης θα παραστεί προεδρεύουσα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) Ιρλανδή Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ Lucinda Creighton δίνοντας το αντίστοιχο μήνυμα της ΕΕ.Τη Συμφωνία εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης θα υπογράψει ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, εκ μέρους της αλβανικής ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών και Ενέργειας κ. Edmond Haxhinasto και εκ μέρους της ιταλικής ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Corrado Passera.

Στην Τελετή Υπογραφής θα παραστούν εκπρόσωποι της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν, της Κοινοπραξίας TAP των τριών εταιρειών που συμμετέχουν στην κοινοπραξία – της Ελβετικής Axpo, της Νορβηγικής Statoil και της Γερμανικής E.ON Ruhrgas,- εκπρόσωποι των εταιριών που απαρτίζουν το Consortium του Shah Deniz II, καθώς και υψηλοί αξιωματούχοι τρίτων χωρών. Η νορβηγική Statoil, συμμετέχει και στο κονσόρτσιουμ Σαχ Ντενίζ ΙΙ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό ο αγωγός αυτός θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το κοίτασμα Shah Deniz II του Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη, <<συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στη διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών της ευρωπαϊκής αγοράς και την εμπέδωση της ενεργειακής ασφάλειας στον ευρωπαϊκό χώρο>>, όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΥΠΕΞ..Kατά τους ειδικούς των ενεργειακών θεμάτων ο ΤΑΡ είναι ανταγωνιστικός του Νabucco West (ο οποίος περνάει από Βουλγαρία, Ρουμανία Ουγγαρία κ.λπ.)

Η εκτίμηση της Αθήνας είναι ότι << η κατασκευή του αγωγού θα δημιουργήσει στη χώρα μας επενδύσεις ύψους 1,5 δις ευρώ και εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας>>

Την Τρίτη ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης κ. Βασίλης Κασκαρέλης είχε συνάντηση με τον Βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για την Ελλάδα, την Κύπρο, την Τουρκία και τον Καύκασο, κ. Eric Rubin, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων και η αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών, ενώ συζητήθηκαν οι περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.
Η προεδρεύουσα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ Ιρλανδή Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ Lucinda Creighton θα βρίσκεται στην Ελλάδα, ως προσκεκλημένη του Υφυπουργού Εξωτερικών Κ. Δημήτρη Κούρκουλα.
 
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ Δ.Κουρκουλας και η κ Creighton έγιναν δεκτοί από τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά. 

Tags: TAPΑΓΩΓΟΙΑΛΒΑΝΙΑΕΛΛΑΔΑΙΤΑΛΙΑ

Related Posts

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων - Δένδιας
ΥΕΘΑ

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων: Εγκαίνια για το νέο Προσομοιωτή Ναυτιλίας, δωρεά του Ιδρύματος «Αθηνάς Μαρτίνου» [pics]

16/12/2025 - 18:18
SAFE
ΥΕΘΑ

SAFE: «Ανακριβές ότι πήραμε πίσω την πρόταση μας», λέει ο Δένδιας – «Τίποτα δεν έχει λήξει»

15/12/2025 - 17:18
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Στις 8 Ιανουαρίου ψηφίζεται το νέο ειδικό μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων

15/12/2025 - 15:25

Διαβάστε Επίσης

Το χρονικό των FDI: Από την απόφαση και τις υπογραφές, στην ύψωση της σημαίας στην φρεγάτα «Κίμων»

ΗΠΑ: «Εξαπολύσαμε νέο φονικό πλήγμα σε σκάφος που μετέφερε ναρκωτικά στον Ειρηνικό» – Η στιγμή της επίθεσης [vid]

Στο Μαϊάμι ο νέος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών ΗΠΑ και Ρωσίας για την Ουκρανία

Ρωσία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από επιδρομή ουκρανικών drones σε φορτηγό πλοίο στο Ροστόφ

Συρία: Τέλος οι αμερικανικές κυρώσεις – Το Κογκρέσο ψήφισε την άρση του νόμου Caesar

Ταϊβάν: Εγκρίθηκε πακέτο στρατιωτικών εξοπλισμών από τις ΗΠΑ αξίας 11,1 δισεκ. δολαρίων

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις σε όλη την χώρα – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1943 οι Γερμανοί εκτελούν 118 κατοίκους στα Δράκεια Μαγνησίας

Top News

Νίκος Παππάς: Το παρασκήνιο της διαγραφής του - Ο ανεξέλεγκτος χαρακτήρας του, οι μπουνιές στον Νίκο Γιαννόπουλο και το τηλεφώνημα στον Φάμελλο

Λάκης Λαζόπουλος: Ανακοίνωσε ότι παρακολουθείτο από το Predator - «Έλεγαν ότι είχα παραλάβει τα χαρτιά»

Δώρο Χριστουγέννων: Μέχρι αύριο η καταβολή του - Συντάξεις και επιδόματα έως τις 22 Δεκεμβρίου

Καιρός: Χριστούγεννα με κρύο και βροχές, προβλέψεις ακόμα και για χιόνια την Πρωτοχρονιά

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert