Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

AIDS: Στοιχεία ΣΟΚ!

21.11.2012 | 12:11
 Τα στοιχεία για τον ιό του HIV στις ένοπλες δυνάμεις παγκοσμίως είναι δύσκολο να γίνουν αντιληπτά καθώς είτε δεν υπάρχουν ή οι κυβερνήσεις επικαλούνται ανησυχίες σχετικά με την εθνική ασφάλεια και ετσι δεν τα δημοσιεύουν.

Σύμφωνα με την UNAIDS, εν καιρώ ειρήνης τα ποσοστά των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων στις ένοπλες δυνάμεις ειναι γενικά δυο με πεντε φορές υψηλότερα απ οτι στον αντίστοιχο άμαχο πληθυσμό, ωστόσο σε περιόδους συγκρούσεων μπορεί να ειναι ακόμη και 50 φορές υψηλότερα. Τα στοιχεία αυτά βασίζονται εν μέρει σε μια διεθνή έρευνα που έγινε στις αρχές του 1990, η οποία διαπίστωσε ανησυχητικά ποσοστά του ιού HIV σε ορισμένες αφρικανικές ένοπλες δυνάμεις, αλλά οι ερευνητές έχουν δείξει ότι δεν αντανακλούν την τρέχουσα πραγματικότητα. (De Waal et al, 2006)

Η εξέταση νέων στρατιωτών για τον ιό HIV σημαίνει οτι τα ποσοστά θα έπρεπε να ειναι χαμηλά. Ωστόσο oι δημογραφικές διαφορές και τα σχέδια ανάπτυξης στο στρατό όπως και η φυση του ιού κάνουν τις γενικεύσεις δυσκολες. (De Waal et al, 2006)

Παρά το γεγονός αυτο, ανατριχίλα προκαλούν για άλλη μια φορά τα στοιχεία που αφορούν το Aids στη χώρα μας καθώς οι ειδικοί καταγράφουν αύξηση ακόμη και πάνω από 50% φέτος σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ iatropedia


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ