Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μάττις στη Βαγδάτη - Τι συμβαίνει

20.02.2017 | 10:17
Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις δεν βρίσκονται στο Ιράκ για «να αρπάξουν το πετρέλαιο άλλων», διαβεβαίωσε ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Ματίς πριν από την άφιξή του στη Βαγδάτη, όπου πραγματοποιεί αιφινιδιαστική επίσκεψη, σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τις ανησυχίες που δημιούργησαν αντιφατικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι Αμερικανοί έχουν πληρώσει για το πετρέλαιο του Ιράκ και θα συνεχίσουν να πράττουν το ίδιο στο μέλλον. Οι δηλώσεις αυτές, αποστασιοποιούν τον Αμερικανό ΥΠΑΜ από προεκλογικές εξαγγελίες του Ντόναλντ Τραμπ που άφηναν να εννοηθεί μία αντίθετη εξέλιξη.

“Νομίζω ότι όλοι μας σε αυτό το χώρο κι όλοι στην Αμερική έχουμε γενικά πληρώσει για το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο σε όλη τη διαδρομή των σχέσεων με το Ιράκ και θα συνεχίσουμε να πράττουμε το ίδιο στο μέλλον. Δε βρισκόμαστε στο Ιράκ για να αρπάξουμε το πετρέλαιο άλλων,” τόνισε ο ίδιος σε μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων που τον συνοδεύει, συζητώντας για τους στόχους της επίσκεψης του.

Η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΑΜ στο Ιράκ πραγματοποιείται ενώ έχει ενεργοποιηθεί ένα νέο επιθετικό σκέλος των πολεμικών επιχειρήσεων για την ανακατάληψη της Μοσούλης, από τις ειδικές δυνάμεις του Ιράκ και ενώ η Βαγδάτη δέχεται πολιτικές πιέσεις για τη λήψη αποφάσεων διοίκησης της πόλης μετά την απελευθέρωσή της από το Ισλαμικό Κράτος. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ