Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΙΓΑΙΟ: Οι Γερμανοί επιμένουν να το "φυλάμε" μαζί με τους Τούρκους!!!

14.10.2015 | 18:11
Δεν το βάζουν κάτω οι Γερμανοί που θέλουν “σώνει και καλά” να μας πιέσουν για ουσιαστική συγκυριαρχία με τους Τούρκους στο Αιγαίο. Έχοντας προκάλυμμα το προσφυγικό ζήτημα για το οποίο οι Τούρκοι έχουν τεράστιες ευθύνες οι Γερμανοί κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τα προβλήματα που υπάρχουν στο Αιγαίο εξαιτίας της επιθετικής και εχθρικής συμπεριφοράς της Άγκυρας.

Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στην ανάγκη να εμποδιστεί η δράση των διακινητών προσφύγων έκανε πάλι λόγο για «ανάγκη συντεταγμένης κατάστασης στο Αιγαίο».

«Θέλουμε να σταματήσουμε οριστικά τους διακινητές, οι οποίοι αυτή τη στιγμή κάνουν ό,τι θέλουν και δεν θέλουμε πλέον να τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές τόσων ανθρώπων», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ.
«Γι’ αυτό από τη μία πλευρά στηριζόμαστε στη διάθεση συνεργασίας της τουρκικής πλευράς, αλλά θέλουμε να στηρίξουμε και την Ελλάδα στις υποχρεώσεις της. Η Ελλάδα έχει, ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την υποχρέωση για την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ” ,είπε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος και αμέσως περιέγραψε χωρίς να κάνει χιούμορ τη πολύ μεγάλη βοήθεια που παρέχουν στην Ελλάδα:

»Θέλουμε να στηρίξουμε διμερώς τόσο την Τουρκία όσο και την Ελλάδα, πχ. στον τομέα της εκπαίδευσης και του εξοπλισμού δώσαμε στην Ελλάδα πριν από λίγο καιρό μηχανήματα για τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων, και βεβαίως θα ενισχύσουμε την στήριξη της Frontex».!

Απαντώντας ωστόσο σε ερώτηση, αν η γερμανική κυβέρνηση έχει την εικόνα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να φυλάξει τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Ζάιμπερτ απάντησε: «Όχι. Περιγράφω την πραγματικότητα και η πραγματικότητα λέει ότι από τα τουρκικά παράλια διακινητές μεταφέρουν ανεμπόδιστα ανθρώπους στα ελληνικά νησιά, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους. Και αυτό σε πολύ μεγάλο αριθμό.
»Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζεται, χωρίς αλλαγή, εδώ και εβδομάδες και μήνες. Και αυτό πρέπει να το έχουμε υπόψη μας -όλοι μαζί στην Ευρώπη, αλλά και οι δύο χώρες τις οποίες αφορά αυτό στα θαλάσσια σύνορά τους. Και εκεί πιστεύω ότι υπάρχει απόλυτη συμφωνία –αυτό ήταν και το περιεχόμενο του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο οποίο συμμετείχε και η Ελλάδα– ότι πρέπει να επιστρέψουμε σε έναν αποτελεσματικό έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Και σε αυτό η Γερμανία πάντα θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε η Ελλάδα να λαμβάνει την απαραίτητη υποστήριξη», είπε.

Η Μέρκελ τη Κυριακή θα βρίσκεται στην Άγκυρα . Και δεν αποκλείεται από εκεί να κλιμακώσει την προσπάθειά της να δώσει ρόλο στην Τουρκία ,εντός του Αιγαίου.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ