Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αίγυπτος: 36 κρατούμενοι πέθαναν από ασφυξία

19.08.2013 | 09:01
Τριάντα-έξι ισλαμιστές κρατούμενοι πέθαναν την Κυριακή από ασφυξία που προκάλεσε η ρίψη δακρυγόνων, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Τα δακρυγόνα τα έριξε η αστυνομία πιθανότατα για να αποτρέψει απόπειρα απόδρασης. Το φονικό επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα, και οι 36 κρατούμενοι, όλοι μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, πέθαναν από ασφυξία από τα δακρυγόνα και τις βόμβες αερίου που έπεσαν μέσα στο όχημα που τους μετέφερε σε μια φυλακή κοντά στο Κάιρο.

Οι ισλαμιστές κρατούνταν καθώς είχαν απαγάγει έναν αστυνομικό και επιχείρησαν να δραπετεύσουν, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών, από μια αυτοκινητοπομπή που μετέφερε συνολικά περισσότερους από 600 ισλαμιστές κρατούμενους. Η συμμαχία των ισλαμιστών ενάντια στο πραξικόπημα, η οποία διοργανώνει εκδηλώσεις διαμαρτυρίες, κατά της αποπομπής του ισλαμιστή προέδρου Μόρσι, κατήγγειλε τη «δολοφονία» των κρατουμένων και ανέφερε ότι ο αριθμός των νεκρών είναι 52 κρατούμενοι

Περισσότεροι από χίλιοι διαδηλωτές και στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας συνελήφθησαν μέσα σε πέντε ημέρες, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αρχών. Η Αίγυπτος είναι ακόμη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας, με το στρατό να ελέγχει τις κύριες οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας, ενώ το υπουργείο Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι τα τζαμιά θα είναι πλέον κλειστά μετά από τις ώρες της προσευχής, σε μια σαφή προσπάθεια να αποφευχθούν οι συγκεντρώσεις.

Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των οπαδών του Μόρσι έχουν οδηγήσει σε εκτεταμένα και αιματηρά επεισόδια τις τελευταίες ημέρες με εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες, ενώ χιλιάδες ισλαμιστές έχουν συλληφθεί από τις διωκτικές αρχές.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ