Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αίγυπτος - Οχι σε Μόρσι για εθνικό διάλογο

07.12.2012 | 09:50
 
Η ομάδα ακτιβιστών «Έιπριλ 6», ένα από τα πρωταγωνιστικά κινήματα της Αιγύπτου, απέρριψε την έκκληση του προέδρου της χώρας, Μοχάμεντ Μόρσι, για εθνικό διάλογο προκειμένου να βρεθεί μια λύση στην κρίση. Αντ’ αυτού, το κίνημα ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να λάβει μέρος σε διαδήλωση εναντίον του αρχηγού του κράτους.

Το κίνημα, το οποίο έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέγερση κατά του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, ανακοίνωσε ότι απορρίπτει την πρόταση του Μόρσι για εθνικό διάλογο, μέσω της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης, Facebook. Αφήνοντας αιχμές κατά του προέδρου, το κίνημα προέβλεψε ότι οι διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή θα αποτελέσουν «κόκκινη κάρτα» για τον Μόρσι.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, είχε απευθύνει νωρίτερα έκκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης για εθνικό διάλογο προκειμένου να βρεθεί μια λύση για τις συγκρούσεις που έχουν ξεσπάσει τελευταία στη χώρα με αφορμή την απόφασή του να διευρύνει τις εξουσίες του. Όπως τόνισε, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος προς το έθνος, αυτή η πολιτική κρίση θα πρέπει να επιλυθεί με διάλογο και όχι με τη βία. Επίσης, εξέφρασε τη λύπη του για τα θύματα που σκοτώθηκαν και από τις δύο πλευρές, κατά τη διάρκεια των ταραχών.

Ο Μόρσι ζήτησε «πλήρη και εποικοδομητικό διάλογο με όλες τις προσωπικότητες και τους ηγέτες των κομμάτων, την επαναστατική νεολαία και τους ανώτατους εκπροσώπους της δικαιοσύνης», ενώ κάλεσε όλες τις πλευρές να συμμετάσχουν στη συνάντηση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο προεδρικό μέγαρο.

Παρά τις ταραχές που έχουν ξεσπάσει στη χώρα, ο πρόεδρος της Αιγύπτου διευκρίνισε ότι το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί κανονικά όπως είναι προγραμματισμένο, στις 15 Δεκεμβρίου.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ