Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αίγυπτος: Ζητούν την επιστροφή Μόρσι με 1 εκατομμύριο διαδηλωτές

29.07.2013 | 10:02
Οι υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι κάλεσαν σε πορεία "ένα εκατομμύριο διαδηλωτές" αύριο, Τρίτη για να ζητήσουν την επιστροφή στην εξουσία του αποπεμφθέντος από τον στρατό στις 3 Ιουλίου αιγύπτιου προέδρου, μετά τις μαζικές διαδηλώσεις που είχαν πραγματοποιηθεί υπέρ της απομάκρυνσής του.

"Καλούμε αύριο σε πορεία ένα εκατομμύριο ανθρώπους υπό το σύνθημα "οι μάρτυρες του πραξικοπήματος", ανακοίνωσε σήμερα συνασπισμός ισλαμικών οργανώσεων που πρόσκειται στον αποπεμφθέντα πρόεδρο.

Νωρίτερα σήμερα υποστηρικτές του ισλαμιστή έκπτωτου προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, ξεκίνησαν, τα ξημερώματα, πορεία προς το στρατιωτικό αρχηγείο πληροφοριών, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις του στρατού να παραμείνουν μακριά από τις εγκαταστάσεις, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, επικαλούμενο δηλώσεις εκπροσώπου της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
Ο Μουράντ Αλί είπε ότι οι διαδηλωτές ξεκίνησαν την πορεία τους από το τζαμί Ραμπάα αλ-Αντάιγια στο βόρειο Κάιρο, κοντά στο σημείο όπου τουλάχιστον 72 άτομα έχασαν το Σάββατο τη ζωή τους κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ υποστηρικτών του Μόρσι και των δυνάμεων ασφαλείας.

Απεσταλμένος του Ρόιτερς στην Αίγυπτο ανέφερε ότι στην πορεία έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες διαδηλωτές, οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα «το αίμα και την ψυχή μας θυσιάζουμε για τον Μόρσι». Οι εγκαταστάσεις του στρατιωτικού αρχηγείου πληροφοριών βρίσκονται αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου ξεκίνησε η πορεία.Ο στρατός, λέγοντας ότι γνώριζε πως επρόκειτο να πραγματοποιηθεί πορεία, είχε εκδώσει ανακοίνωση καλώντας τους διαδηλωτές «να μην πλησιάσουν γενικά οποιεσδήποτε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και συγκεκριμένα το στρατιωτικό αρχηγείο πληροφοριών», αναφέρει το Ρόιτερς.

Τη Δευτέρα, η επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάθριν Άστον, αναμένεται να συναντηθεί με τον στρατηγό Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι και αξιωματούχους του πολιτικού κόμματος Ελευθερία και Δικαιοσύνη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ