Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αίγυπτος: Νέος αρχηγός ο Μανσούρ

04.07.2013 | 11:58
Ο νέος αρχηγός του κράτους στην Αίγυπτο δήλωσε σήμερα ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα αποτελεί μέρος του λαού της χώρας και είναι ευπρόσδεκτη να συμβάλει στην «οικοδόμηση του έθνους», μία ημέρα μετά την ανατροπή του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από το στρατό, γράφει σήμερα στον ιστότοπό της η κρατική εφημερίδα αλ Αχράμ.

Ο πρόεδρος Αντλί Μανσούρ έκανε την δήλωση αυτή προς δημοσιογράφους μετά την ορκωμοσία του στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο στο Κάιρο. Ο Μανσούρ ορκίστηκε σήμερα το πρωί προσωρινός πρόεδρος της χώρας.

«Η οργάνωση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας αποτελεί μέρος του λαού και είναι προσκεκλημένη να συμμετέχει στην οικοδόμηση του έθνους καθώς ουδείς πρόκειται να αποκλειστεί, κι αν απαντήσει στην πρόσκληση θα είναι ευπρόσδεκτη», ανέφερε ο Μανσούρ.

Στο μεταξύ, η κύρια συμμαχία φιλελεύθερων και αριστερών κομμάτων της Αιγύπτου, το Μέτωπο Εθνικής Σωτηρίας, ανακοίνωσε ότι αντιτίθεται στον αποκλεισμό των ισλαμιστικών κομμάτων από την πολιτική ζωή, έπειτα από τη σύλληψη ηγετών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και την αναστολή λειτουργίας μέσων ενημέρωσης των ισλαμιστών.

«Επιβεβαιώσαμε την ισχυρή μας πεποίθηση ότι είναι δικαίωμα όλων των πολιτικών οργανώσεων να εκφράζουν τις απόψεις τους ελεύθερα και να σχηματίζουν τα δικά τους πολιτικά κόμματα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Μέτωπο. «Απορρίπτουμε πλήρως τον αποκλεισμό οποιουδήποτε κόμματος, ιδίως των ισλαμικών πολιτικών οργανώσεων», πρόσθεσε η ίδια οργάνωση.

«Αυτό του οποίου γίνεται μάρτυρας η Αίγυπτος σήμερα δεν είναι ένα στρατιωτικό πραξικόπημα καθ' οιονδήποτε τρόπο. Ήταν μια απαραίτητη απόφαση που έλαβε η ηγεσία των ένοπλων δυνάμεων για να προστατεύσει την δημοκρατία, να προασπίσει την ενότητα και την ακεραιότητα της χώρας, να αποκαταστήσει την σταθερότητα», πρόσθεσε.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ