Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αίγυπτος: Ο στρατός θα βγει στο δρόμο για την συγκέντρωση της 30ης Ιουνίου

24.06.2013 | 00:21
Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Χισάμ Καντίλ, δήλωσε την Παρασκευή ότι η κυβέρνηση του λαμβάνει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις ασφάλειας, πριν από τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης που έχουν προγραμματιστεί για την 30η Ιουνίου.Και όπως αναφέρουν δημοσιεύματα ,αυτές οι προφυλάξεις περιλαμβάνουν και τη χρήση στρατιωτικών δυνάμεων.

Μιλώντας σε μια τηλεοπτική συνέντευξη τα μεσάνυχτα μετά τη ογκώδη συγκέντρωση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στο Κάιρο, υπέρ της στήριξης του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ο πρωθυπουργός της χώρας, δήλωσε ότι οι ειρηνικές διαδηλώσεις προστατεύονται, αλλά προειδοποίησε ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου.

«Αυτό που ακούμε για πρόκληση βίας εδώ και εκεί με ανησυχεί πολύ», δήλωσε ο Καντίλ. «Προετοιμαζόμαστε για την 30η Ιουνίου όσον αφορά την ασφάλεια και ζητούμε την ευαισθητοποίηση των πολιτών, ώστε να υπάρξουν ειρηνικές διαδηλώσεις» συμπλήρωσε.
Αλλά ο Καντίλ προειδοποίησε ότι όποιος ενήργησε εκτός νόμου θα αντιμετωπίσει κυρώσεις και κατέστησε σαφές ότι οι ισλαμιστές δεν θα προσφύγουν στη «δύναμη του δρόμου», επιμένοντας στην δημοκρατική νομιμότητα. «Η πραγματική αλλαγή έρχεται μέσα από το εκλογικό τμήμα» σημείωσε ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ