Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αίγυπτος: Πέντε νεκροί από την πτώση οβίδας

08.07.2015 | 14:42
Πέντε άμαχοι Αιγύπτιοι σκοτώθηκαν σήμερα από την πτώση μιας οβίδας σε ένα σπίτι σε χωριό στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Σινά, όπου ο στρατός πολεμά κατά των τζιχαντιστών, δήλωσαν αξιωματούχοι της ασφάλειας.
Προς το παρόν δεν έχει γνωστό ποια πλευρά έριξε την οβίδα, οι στρατιωτικοί ή οι τζιχαντιστές, καθώς και οι δυο χρησιμοποιούν εξοπλισμό αυτού του είδους. Από την πτώση της οβίδας τραυματίστηκαν επίσης τέσσερις άνθρωποι.

Ο αιγυπτιακός στρατός διεξάγει εδώ και δύο χρόνια επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας στο βόρειο Σινά για να σταματήσει τις επιθέσεις των τζιχαντιστών που έχουν στόχο τις δυνάμεις της τάξης και οι οποίες έχουν πολλαπλασιαστεί μετά την ανατροπή από τον στρατό του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο του 2013.

Ο στρατός ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι σκότωσε μεταξύ της 1ης και της 5ης Ιουλίου συνολικά 241 τζιχαντιστές στο Σινά.


Την 1η Ιουλίου, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο εξαπέλυσαν μια σειρά από επιθέσεις κατά του στρατού στην περιοχή Σέιχ Ζουέιντ, στο βόρειο Σινά, προκαλώντας τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων. Ο εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε ότι 21 στρατιώτες σκοτώθηκαν στα επεισόδια αυτά βίας.

Φωτογραφια Reuters 01/07 Βόρειο Σιναι


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ